Yamaha, Ducati и Honda обявиха кога ще покажат новите машини за MotoGP

Тимовете на Yamaha, Ducati и Honda обявиха кога ще покажат новите си машини за MotpGP. Това ще се случи съответно на 19 януари, 20 януари и 3 февруари. Yamaha ще покаже обновения YZR-M1 в Мадрид. Японският отбор ще се стреми в по-добро начало спрямо финала на сезона, когато едва в последния кръг Хорхе Лоренсо спря поредицата от 10 състезания без победа за Yamaha. А 2016 г. в същото време започна обещаващо, като до средата на годината Роси имаше 2 победи на своето име, а Лоренсо – 3.
honda
Ducati пък ще покажат обновената машина ден по-късно. Отборът прекъсна шестгодишната серия без победа благодарение на Андреа Яноне и Андреа Довициозо през 2016 г. и се нареди трети в класирането при конструкторите зад Yamaha и Honda. За сезон 2017 италианският отбор вече се цели по-високо, искайки титла, с новия си пилот Лоренсо, който ще си партнира с Довициозо.
Repsol Honda пък ще представи обновения мотор, с който Маркес ще се опита да защити титлата си в MotoGP, на 3 февруари в Индонезия. Японците спечелиха 22-ата си титла при конструкторите миналия сезон, а шампионът Маркес и Педроса ще бъдат съотборници за пети пореден сезон през 2017 г.