Yamaha обнови спортните скутери TMAX и TMAX Tech MAX

През своите 20 години като най-успешния спортен скутер в Европа TMAX непрекъснато се развива и подобрява, за да отговори на променящите се нужди на  хиляди клиенти, избрали да карат тази емблематична машина.

За модела от 2022 г. TMAX може да се похвали с радикално нов дизайн, вдъхновен от Supersport, заедно с по-компактен нов корпус, както и обновени джанти и окачване, които осигуряват по-спортно управление.

Това е и най-интелигентният спортен скутер на Yamaha с най-високи технически характеристики и е оборудван с пълноцветни, 7-инчови свързани TFT прибори, предлагащи навигация Garmin с пълни карти*. По-спортните, тънки и интелигентни TMAX и TMAX Tech MAX от 8-о поколение са оборудвани да предоставят върховно напълно автоматично управление.

Преоткриване на основата на TMAX

Светът на 2 колела се промени завинаги, когато първият TMAX беше пуснат на пазара през 2001 г. До този момент никой не беше виждал подобна машина. Това беше машина като никоя друга, предлагаща вълнуващо и лесно управление, заедно със сериозни възможности за висока скорост на дълги разстояния и ненадминато всекидневно удобство. Мнозина смятаха, че е невъзможно да се създаде такова хибридно превозно средство, което за първи път да обедини света на скутерите и мотоциклетите.

Още от основаването на компанията иновативните дизайнери на Yamaha си създадоха репутация като създатели на някои от най-вълнуващите и радикални нови концепции в света, разкрили изцяло нови сегменти на пазара. Примерите включват олекотената технология на рамката Deltabox на компанията, която напълно трансформира света на мотоциклетите за Supersport през 80-те години на миналия век – а началото на днешния процъфтяващ свят на приключенските мотоциклети може да се проследи до пионерските модели на Yamaha отпреди 40 години, спечелили рали „Дакар“.

Затова, когато светът стана свидетел на излизането на пазара на оригиналния TMAX – и появата на изцяло нова категория преди 20 години – малко хора се изненадаха от факта, че първият спортен скутер е създаден от Yamaha Motor Company.

По-спортно представяне, по-динамичен външен вид и свързана технология

TMAX от 2022 г. остава верен на оригиналната концепция, която направи тази революционна машина един от най-продаваните модели на Yamaha. Специалната комбинация от мощен двуцилиндров двигател, монтиран здраво на леко шаси, и възможно най-красиво проектирания корпус е причината за трайния успех на TMAX.

От представянето си през 2001 г. тази революционна Yamaha е най-продаваният спортен скутер ежегодно в продължение на две десетилетия, а новият модел с по-високи технически характеристики е напълно оборудван да подсили позицията на TMAX на върха на класациите за продажби. Привличайки изключително предани и компетентни последователи в цяла Европа, TMAX продължава да предоставя както на новите, така и на завръщащите се клиенти вълнуващо изживяване при каране заедно с изключителното качество на Yamaha и най-високите нива на комфорт и удобство.

Компактен и динамичен нов корпус

Изцяло новият корпус на TMAX е по-компактен от всякога и се отличава с радикално ново лице с агресивно оформени крила и изпъкнали ъглови въздуховоди, както и по-тънки двойни LED фарове с вградени мигачи, които придават още по-внушителен и завладяващ вид, вдъхновен от Supersport.

Въпреки че все още е мигновено разпознаваем като емблематичния TMAX, на практика всеки панел на корпуса и външна част е преработена за модела от 2022 г., за да придаде на този най-продаван модел по-динамичен и остър външен вид, за който неминуемо ще се правят положителни сравнения с някои от водещите днес мотоциклети за Supersport. Точно това прави TMAX популярен сред водачите в Европа – това е машина, която предлага най-доброто от двата свята, като съчетава изключителната производителност при висока скорост, стабилността и спортното управление на мотоциклета, както и простотата и удобството при каране на скутера.

Освен смелото си ново лице TMAX се отличава с изцяло ново предно стъкло, което допринася за компактния нов външен вид и подобрява качеството на возене, има също много по-тънък участък при кръста, който подобрява мобилността на водача. Новоразработената по-гладка задна част с Т-образни задни светлини подчертава изчистените и спортни линии, а новите „бумеранги“ и преработените панели се съчетават идеално с останалата част от новия корпус, за да придадат на модела от 2022 г. свеж и атрактивен нов облик, който е продължение на наследството на легендарния TMAX, като същевременно излъчва уверен и модерен външен вид.

TMAX Tech MAX: Приемайте само иконата.

TMAX Tech MAX е най-добрият спортен скутер на Yamaha, проектиран да задоволи и най-взискателните клиенти, които винаги изискват най-високи технически характеристики. Той споделя същата техническа характеристика като новия TMAX от 2022 г. и се възползва от редица допълнителни технологии, които се фокусират върху предоставянето на още по-качествено изживяване при каране.

Слюдата на Tech MAX е електрически регулируема, което позволява на водача бързо да зададе височината й, за да отговаря най-добре на неговите условия на каране. Тази слюда е проектирана да осигури комфортно каране, особено при по-високи скорости, и също така помага за намаляване на шума от вятъра, така че водачът да може да се наслаждава на аудио съдържание от своите свързани с Bluetooth слушалки.

Собствениците на TMAX Tech MAX обикновено карат през всички сезони и използват Yamaha за ежеседмично пътуване до работното място, както и за обиколки през уикенда, а седалката с подгряване и подгряващите се ръкохватки осигуряват комфорт при каране през всеки сезон, дори при по-дълги пътувания.

Круиз контролът е стандартен и е много ценена функция, която може да направи карането на дълги разстояния още по-приятно, а също така може да помогне на водачите да поддържат местните ограничения на скоростта.

Задното окачване от съединителен тип на TMAX Tech MAX е регулируемо, което улеснява настройката на машината, за да отговаря на каране самостоятелно или с пътник. Превключвателите с подсветка също са стандартни, а в интериора са използвани първокласни материали, които подчертават статута на Tech MAX като най-добрия спортен скутер.