X-Trial: Тони Боу завоюва 30-та световна титла в Барселона

Пилотът на Repsol Honda Тони Боу отново стъпи на върха на света. В Барселона той спечели още една, поредна световна титла. Подвигът на пилота е отразен в 15-ата поредна титла в X-Trial и 30-та в кариерата му. В същото време легендата триала върви от победа към победа.

Магията на Тони Бу блесна отново в Барселона. Пред повече от 6100 фенове и зрители, които изпълниха олимпийската зала Палау Сант Жорди, състезателят на Repsol Honda спечели убедително победата прид своите съперници, за да постигне нов етап в кариерата: 15 титли в X-Trial (б.р. триал в зала) и общо 30 за кариерата му. Така Тони Боу продължава да се утвърждава като най-великият за всички времена.

Боу, на борда на Montesa Cota 4RT, излезе с мощни оръжия на полуфинала, за да се класира за финала като новокоронован световен шампион. На финала трудността на отсечките не попречи на шампиона отново да демонстрира уменията си като най-великия триал ездач в света.

Доминацията на Боу на световната изпитателна сцена вече продължава петнадесет години подред. Все още никой не е успял да го засенчи в този период. За това време Боу е натрупал 194 победи, 69 от които са състезанията на покрито, в зала.