X-Trial: Бусто с историческа победа за GASGAS във Виена

Хайме Бусто спечели историческа дебютна победа в състезанията в зала (на закрито) за GASGAS! Бусто се бореше се със супер силното  предизвикателство на действащия шампион Тони Боу (Repsol Honda) с Montesa, и с бившия шампион Адам Рага с TRRRS.

Той спечели драматичния финал във втория кръг на световното първенство на FIM X-Trial във Винер Нойщат, Австрия. Това бе първа победа на Бусто за сезона, като прекъсна серията на многократния шампион и почти непобедим Боу.

Хайме Бусто печели и дебютна победа на закрито за GASGAS. Успехът му в Австрия нарежда испанеца на второ място в класирането за титлата.

В залата южно от столицата Виена, Бусто дойде, след като стана 3-и в първия кръг в Барселона преди пет седмици. Той не започна добра с максимални резултати в първата и последната част от началната обиколка.

Той завърши първа обиколка на цели четири точки от темпото на лидера Боу. Въпреки това, солидна втора обиколка издигна 25-годишната испанска звезда на второ място и спечели изключително важно място във финала на тримата пилоти, където той доминираше.

С нестихващия натиск, Бусто започна, както възнамеряваше да продължи на финала. Споделяйки преднината с Боу след началната част, Бусто поведе във втората част. Знаейки, че победата е в ръцете му, той запази хладнокръвие въпреки максималния резултат на шестата и последно препятствие. Той завърши вечерта с две точки преднина и стъпи на върха на подиума на световния шампионат X-Trial за първи път за GASGAS .

Следващият старт от шампионата е X-Trial Памплона в Навара Арена, Испания, на 25 март.