WSBK: Шампионът Рей доминира и в двете сесии на Лосаил

Трикратният световен шампион Джонатан Рей доминира в първия ден от последния старт за сезона в WSBK на пистата Лосаил в Катар. След него бяха Алекс Лоус и  съотборникът му от Kawasaki Racing Том Сайкс.
Рей оглави класирането в комбинираните времена на FP1 и FP2 с време 1:57.666 под светлините на Лосаил.  Времето на Рей бе от вчера, тъй като двете сесии са в два различни дни на трасето в пустинята. Пилотът от Северна Ирландия със своето Kawasaki ZX-10RR финишира във FP1 на 0.689 сек. от съотборника си Сайкс.
Във FP2 Алекс Лоус (Pata Yamaha) намали разликата на 0.259 сек. и бе най-бързият пилот в сесията, но не успя да постигне по-добро време от това на Рей в четвъртък. Във FP2 Сайкс имаше технически проблем на завой 10 и остана 3-и в общото класиране. Бе показан червен флаг, но пилотите по-късно отново започнаха сесията, след като състоянието на трасето бе обявено за безопасно.
Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati) бе 4-и, а след него се нареди Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha). На състезанието в Катар Сайкс и Дейвис ще се борят за второто място в класирането, след като Рей си осигури отдавна титлата. Шави Форес (BARNI Racing) стана 6-и, следван от Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati) и Жорди Торес (Althea BMW Racing), а топ 10 оформиха Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia) и съотборникът му от Aprilia Лоренцо Савадори, който два пъти катастрофира във FP2 – първо на завой 16, а след това на завой 14.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.