WRC: Hyundai с нова цветова схема за остатъка от сезон 2024

Hyundai разкри изцяло нова ливрея, която ще украсява автомобилите му от световния рали шампионат до края на сезон 2024. Новата схема ще бъде показана още тази седмица на рали Швеция.

Корейската марка избра да се оттегли от небесносинята цветова схема, с която започна сезона. Тя донесе победа на Тиери Ньовил в Монте Карло миналия месец. Сега се приема изцяло нов външен вид. Новата схема отдава почит на 10-те години на марката Hyundai за високопроизводителни автомобили „N“, която сега се отличава с новите оранжеви, бели и сини цветове. Ливреята е свързана с по-широка кампания на Hyundai N, която отбелязва 10 години на марката във WRC.

Hyundai ще пусне ливреята за първи път на рали Швеция – втори кръг от WRC. В това състезание Есапекка Лапи ще направи първия си старт за сезона, карайки третия i20 N заедно с щатните пилоти Ньовил и Ойт Танак.

Сирил Абитебул – директор на екипа на Hyundai казва: „Тъй като някои от нашите колеги празнуват лунната Нова година, ние също отбелязваме едно ново начало с изцяло нова ливрея за остатъка от сезона на WRC. Дизайнът е създаден, за да отдаде почит на нашите близки работни отношения с Hyundai N и Hyundai Motor Company. Той допълва техните празненства от десет години в световния шампионат. Започването на сезон 2024 с победа в едно от най-емблематичните събития в историята на WRC беше невероятен момент, десет години след първото ни рали Монте Карло. Подходящо е цветовете на Тиери и Мартен от Монте Карло да бъдат отбелязани в историческите книги.“

Вицепрезидентът на N Brand и Motorsport Тил Вартенберг добави: „Радваме се да видим логото на N Brand да заема централно място в ливреята на Hyundai Motorsport WRC 2024. Връзката между нашите високопроизводителни автомобили и нашите дейности в моторните спортове се разраства от година на година, от участието ни в 24-те часа на Нюрбургринг до разработки като NPX1. Новият външен вид почита перфектно тази асоциация. Феновете вече могат да свържат тази сложна част от рали машината с техния шосеен автомобил Hyundai. Очакваме с нетърпение да отпразнуваме много успехи с този поразителен нов дизайн.“

Снимки Hyundai