WRC: Крейг Брийн загина в катастрофа при тестове за рали Хърватия

Звездата на Hyundai в WRC  Крейг Брийн загина след катастрофа по време на тестове за рали Хърватия. Пилотът излезе от пътя днес по време на изпитания на тима по асфалтовите пътища на Хърватия и почина от травмите си. Навигаторът му Джеймс Фултън е невредим след катастрофата. Ужасяващата новина Бе потвърдена официално и от Hyundai Motorsport.
Брийн се подготвяше за второто си участие в сезона на WRC като трети пилот на Hyundai. Той се присъедини към фабричния отбор Hyundai Motorsport,  след пълен сезон с M-Sport-Ford миналата година.
33-годишният ирландец завърши втори на рали Швеция през февруари, в първия си старт за сенон 2023. С този резултат той изравни най-доброто си постижение в кариерата във WRC, след втори места в Швеция 2018, Естония 2020-2021, Белгия 2021 и Сардиния 2022.


Hyundai потвърди новината чрез кратко изявление: „Hyundai Motorsport с дълбоко прискърбие потвърждава, че днес пилотът Крейг Брийн загуби живота си след инцидент по време на теста преди рали Хърватия. Навигаторът Джеймс Фултън беше невредим при инцидента, станал малко след обяд местно време.
Hyundai Motorsport изказва най-искрените си съболезнования на семейството, приятелите и многобройните фенове на Крейг.”