WorldSBK: Рекордна обиколка на Скот Рединг на тестовете в Мизано WorldSBK: Рекордна обиколка на Скот Рединг на тестовете в Мизано

Скот Рединт (ARUBA.IT Racing – Ducati) бе най-бърз във втория и последен ден на тестовете на WorldSBK. Те бяха на пистата Мизано – марко Симончели. Нова бе последен шанс на пилоти и темове да пробват машините си преди началото на сезона следващия месец.  Изненадващо на пистата се появи и  световния шампион за 2010 и 2012 г. Маккс Биаджи. Той караше Aprilia RSV4-RR.

Времето на Рединг бе 1:33.067, което го постави на първо място в класирането. Постижението ме бе по-добро от това в първия ден, когато пак бе първи. Обиколката е рекордна за пистата. Тя бе по-добра от рекорда на Том Сайкс (BMW Motorrad), поставен на квалификацията през 2018 г.  Съотборникът на Рединг – Чаз Дейвис бе 5-и с 1:34.054. Това с близо секунда по-бавно от времето на Рединг.

Джонатан Риа (Kawasaki Racing) бе втори с Kawasaki ZX-10RR. Той компенсира за  катастрофата си вчера с време  1:33.206. лидерът в шампионата Алекс Лоус (Kawasaki Racing) бе 4-и. Майкъл Рубен Риналди (Team GoEleven) се намърда между двете машини на Kawasaki.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *