WorldSBK: Първа полпозишън за Ван дер Марк с Honda в Тайланд

Михаел ван дер Марк спечели първата си полпозишън в кариерата си на пилот от WorldSBK. Тя е и първата за холандски пилот в историята на шампионата. Ван дер Марк бе с две десети по-бърз от двамата пилоти на Kawasaki. Това е първи пол на Honda от Имола през 2014 г.
След ниското ниво на сцепление на пистата Чанг (Chang International Circuit) от вчера, днес още на първата сесия Суперпол то се подобри, а пилотите на Milwaukee заеха първите две позиции, като по-бърз бе чехът Карел Абрахам и заедно с Матео Байоко отидоха в Суперпол 2.
На сесията Суперпол 2 пилотите на Honda и Yamaha се дуелираха да топ позициите на решетката. Ван дер Марк водеше в класирането на сесията и двамата от Pata Yamaha се наредиха след холандеца, докато пилотът на Ducati на направи бърза обиколка и ги измести. Сътборникът му Давиде Джулиано също направи бърз тур.
След това обаче двамата пилоти на Kawasaki – Джонатан Риа и Том Сайкс си казаха думата, като дадоха абсолютно равни времена – 1:33,671, но Риа бе втори, а Сайкс – 3-и в крайното класиране, пред Дейвис с Panigale R и Гинтоли, който още веднъж влезе в топ 5 с новият YZF R1.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.