WorldSBK: Рединг отива в Bonovo Action BMW, Ван дер Марк става партньор на Разгатлиоглу за 2024 г. в заводския тим

Подгласникът на WorldSBK за 2020 г. Скот Рединг се премества в отбора Bonovo Action BMW. На негово място в заводския отбор на BMW се завръща Михаел ван дер Марк,  който ще бъде партньор на Топрак Разгатлиоглу. Двамата бяха тандем през сезон 2020 в Yamaha.

Световният шампионат MOTUL FIM Superbike 2023 се отправя към Арагон този уикенд. Стана асно обаче още една рокада за  2024 г. Скот Рединг ще напусне сегашното си място във фабричния отбор на BMW и ще премине към Bonovo Action BMW. Той ще бъде партньор на Гарет Герлоф. Така от BMW Motorrad потвърдиха Майкъл ван дер Марк като съотборник на Топрак Разгатлиоглу за 2024 г.

След това, което беше голям период на спекулации относно подреждането на местата за 2024 г. в BMW, добрите приятели Разгатлиоглу и ван дер Марк се събират отново при германските производители. И двамата бяха победители в състезания като съотборници в екипа на Yamaha. Тази печеливша комбинация е нещо, което от BMW се надяват да доведе проекта им до нови висоти.

Що се отнася до екипа на Bonovo Action BMW, Скот Рединг ще замени Лорис Баз и ще се присъедини към Гарет Герлоф, с когото се бори през 2023 г. за най-добрите класирания но BMW. Герлоф взе първия полпозишън на производителя от 2 години насам – в Маникур, като същевременно си осигури два пити класиране в топ 5 в състезанията. За Скот Рединг най-добрият му резултат за годината е четвъртото място у дома на Донингтън Парк.

д-р Маркус Шрам, директор на BMW Motorrad, заяви своето вълнение и подчерта, че и четиримата състезатели, и в двата отбора, ще имат еднаква подкрепа от самата фабрика: „Четирима страхотни заводски състезатели на BMW Motorrad в нашите два силни отбора на BMW. С това ново разпределение, ние сме подготвени превъзходно за сезон 2024 на WorldSBK. Скот Рединг е страхотен пилот и ние оценяваме, че той остава верен на нашия проект BMW Motorrad в WorldSBK, като използва уменията си в екипа на Bonovo Action BMW. Неговият опит, скорост и експертиза по-специално ще бъдат ключов компонент, докато оптимизираме нашите колективни цели заедно с Гарет Герлоф и целия екип. Добавянето на Топрак Разгатлиоглу ни позволява да разпределим нашите фабрични ездачи перфектно в нашите два конкурентни отбора. Заедно с Михаел ван дер Марк в ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team имаме идеалния състав за цялостния проект.”

Шрам продължи да анализира гамата на BMW и колко важно е по-силната връзка между фабриката и отборите да се превърне в успех на пистата: „В тясно сътрудничество с нашите инженери на BMW Motorrad Motorsport и двата отбора ще използват обратната връзка от пилотите. Така ще правим непрекъснати, колективни подобрения на мотоциклета. Също така вярваме, че наличието на два отбора с топ пилоти също ще повиши вътрешния конкурентен натиск. Това също помага за повишаване на общите нива на ефективност. Убедени сме, че този нов състав за състезатели и отбори представлява друга важна стъпка, докато се приближаваме към върха на WorldSBK с нашия проект. И накрая, бих искал да благодаря на Лорис Баз за нашето сътрудничество. Той ще напусне проекта World Superbike след края на настоящия сезон. След два сезона, които той се състезава за отбора на Bonovo Action BMW, ние му желаем всичко най-добро за бъдещето.“