WorldSBK: Райън Викърс ще дебютира за Pedercini Kawasaki

На предстоящия кръг от WorldSBK в Чехия ще видим ново име на пистата  Мост. Това е Райън Викърс, който ще се появи за първи път в клас WorldSBK като пилот на отбора на TPR Pedercini Racing Kawasaki. Викърс, който в момента се състезава в британския Супербайк шампионат (BSB), замества Леон Хаслам. Той беше помолен от Kawasaki да лети до Сузука в Япония, за да участва в подготовката за състезанието „8 часа на Сузука“.

Екипът на TPR Pedercini Racing благодари на Kawasaki за съдействието им в намирането на подходящ заместник на Леон. Същевременно е развълнуван да приветства Райън в семейството на TPR. Те също така благодарят на FHO Racing, настоящия отбор на Райън в BSB, за това, че му позволиха да вземе участие в събитието този уикенд. BSB е най-силният национален супербайк шампионат в Европа в момента.

Викърс е на 23 години и е доста запознат с машините на Kawasaki. Той постигна най-добър резултат – 4-о място в Тръкстон и е на 12-о място в BSB през 2021 г. Той също има опит в падока на WorldSBK отпреди, след като дебютира през 2018 г. в Донингтън Парк за екипа PTR Honda на Саймън Бъкмастър. Той показа обещаващи резултати, въпреки катастрофата в състезанието. В края на годината стана един от най-младите шампиони в клас Superstock 600 в Обединеното кралство, преди да направи големия си скок в BSB.