WorldSBK: Разгатлиоглу най-бърз в Сан Хуан

След като керванът на WorldSBK прелетя Атлантика,  за да си отиде в Аржентина, на пистата Сан Хуан Виликум, двама пилоти бяха в топ форма – Топрак Разгатлиоглу и Джонатан Рей.

В подножието на Андите, световният шампионат Разгатлиоглу (Pata Yamaha) продължи да премества планини, като оглави класирането, въпреки че Джонатан Рей (Kawasaki Racing) беше на върха в FP2.

Топрак Разгатлиоглу, като действащт световен шампион, показа добри времена и победи в края на деня. Той беше безмилостен в Аржентина и в края на FP1 той постави силно темпо, преди да го покаже още повече в FP2. Съотборникът му Андреа Локатели също се радваше на добър първи ден и беше сред първите шест следобед и трети в FP1. Той не подобри времето си и в края на деня завърши на пето място. Нито един от пилотите на Yamaha не подобри постижението си в следобедната сесия.

Изкачвайки се на върха на класирането на FP2, преди да се задоволи с второ място за деня, Джонатан Рей също беше в добра форма и натискаше силно първия ден. Рей беше с три десети зад Разгатлиоглу в FP1, но водеше с малко под една десета следобед. Kawasaki ZX-10RR работеше определено добре следобед. Съотборникът му Алекс Лоус също беше бърз и завърши четвърти.

Алваро Баутиста (Aruba.it Racing – Ducati) също беше в добра форма. Подобряваше се през целия ден, но знае, че пистата може да го превърне в един от фаворитите Лидерът в шампионата беше четвърти в откриващата сесия, но подобри времето си с няколко десети от секундата във FP2. Той за първи път кара на пистата Сан Хуан с машина на Ducati. Баутиста завърши деня трети, с близо половин секунда изоставане от Разгатлиоглу. Неговият съотборник Майкъл Рубен Риналди имаше доста спокоен първи ден и след като беше едва 12-ти в края на деня. Той беше зад независимия пилот с Ducati Аксел Басани (Motocorsa Racing) – 6-и.

Беше стабилен петък в Сан Хуан за Икер Лекуона (HRC), който бързо се зае с работата на писта, която не е посещавал досега. Пилотът от Валенсия беше най-бързият с Honda и в двете сесии и взе 6-о във FP2, въпреки че не подобри времето си от FP1, когато също беше шести. Той завърши деня на седмо място в комбинираните времена. Имаше няколко драми на завои 8 и 9, в едната, при която излезе извън пистата, а другата, когато беше задържан от Филип Йотъл (Goeleven). Шави Виерге (HRC) беше едва 13-и.

Въпреки че беше петият производител, това беше приличен старт на уикенда за мотоциклетистите на BMW. Те бяха с три мотоциклета в топ 10 – единственият производител, който се радваше на това в първия ден. Скот Рединг (BMW Motorrad) беше 8-и, с малко повече от секунда изоставане. Неговият съотборник Михаел ван дер Марк беше точно зад него и след 38 обиколки. Само 0,054 сек. ги разделиха в края на деня. Лорис Баз (Bonovo Action BMW) бе 10-и, с малко над десета от другите две BMW-та.