WorldSBK: Победа за Рединг, Риа 4-и, празникът се отлага

Новакът Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati) спечели победа във второто състезание на пистата Маникур във Франция. Така празникът, който подготвяха от Kawasaki Racing за спечелването на титлата в WorldSBK от Джонатан Риа се отлага за последния кръг от шампионата на Ещорил (16-18 октомври).

С успеха си Рединг запази шансовете да се бори за титлата живи. Той направи перфектно състезание, като стартира от 4-о място на решетката и спечели. В същото време Риа бе на първа позиция, но стана четвърти. Пилотът от Ълстър поведе от старта и бе начело в първите три обиколки. В същото време Рединг си проправяше път напред и изпревари Риа на 4-ия тур. Така той добави нови 25 т. в актива си за битката за титлата.

Сега Риа води на Рединг с 59 т., като в оставащите три старта от последния кръг могат да се вземат максимум 62 т. Това означава, че на шампиона от северна Ирландия са му нужни най-много 4 т., за да защити корлоната си и да стане за 6-и път шампион.

На подиума втори стъпи Лорис Баз (Ten Kate Racing Yamaha). Така местният герой взе втори подиум у дома и стана първи при независимите пилоти. Трети стана Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati). Той изпревари Риа на 14-ата обиколка.

Пети стана Михаел ван дер Марк (PATA YAMAHA) на повече от 9 сек. пред Михаел Рубен Риналди (Team GOELEVEN). Седми стана съотборникът на Риа – Алекс Лоус. В началото на състезанието той бе втори, зад съотборника си.

Гарет Герлоф (GRT Yamaha) стана 8-и, като още веднъж влезе в десетката на най-бързите. Той финишира пред турчина Топрак Разгатлиоглу (PATA YAMAHA) и Том Сайкс (BMW Motorrad), който оформи топ 10.