WorldSBK: Лекуона падна на тестовете на Херес

Испанският пилот Икер Лекуона претърпя катастрофа на завой 12 на пистата Херес-Анхел Нието  на втория от трите тестови дни. Така пилотт бе принуден да пропусне  третия ден от изпитанията в Ансдалусия.

След успешния първи ден от тестовете на WorldSBK за Икер Лекуона с Honda, изпитанията трябваше да приключат за испанския ездач преждевременно. Лекуона получи първия си шанс да пробва машината CBR1000RR-R след преминаването си от MotoGP. Трябваше обаче да пропусне последния тестов ден поради контузия.

Лекуона претърпя падане на бързия десен завой 12 – “Ferrari”. Испанецът удари лявата си ръка при падането и беше отведен в медицинския център за щателна проверка. Прегледът не констатира сериозни наранявания, но Лекуона е диагностициран с фрактура на малкия пръст на лявата ръка.

Поради това новият пилот на екипа на HRC ще пропусне третия ден. Лекарите планират да проверят нараняването на Лекуона през следващите няколко дни. Съотборникът му Шави Виерге, който формира състава от новаци в заводския тим на Honda, продължава тестовете и днес, както е планирано, тъй като Honda се стреми да събере възможно най-много информация.