WorldSBK: Баутиста най-бърз, Ducati с 1-2 в дъжда на тестовете в Мизано

Действащият шампион Алваро Баутиста затвърди мястото си начело в класирането във втория ден на тестовете в Мизано. Въпреки дъжда, който повлия на изпитанията, вторият и последен ден от тестовете на пистата Мизано „Марко Симончели“ за по-голямата част от пилотите в световния шампионат на супербайк, ействащия шампион Баутиста (Aruba.it Racing – Ducati) зае първо място. Ducati бяха на първо и второ място в дъждовния ден в Италия. Въпреки дъжда обаче, отборите и състезателите все пак успяха да се възползват от периодите на сухи условия. Повечето използваха теста, за да се намокрят и да пробват машините си на мокра писта.

Първото място във втоия ден, отново принадлежи на Баутиста, като той постави 1:33.627 и завъртя 72 обиколки, за да заеме първото място. Обиколката му бе с  около шест десети по-бавна от най-доброто мо време от първия ден. Баутиста  се фокусира върху настройката на своя Panigale V4 R. Ducati бе на първо и второ място, тъй като съотборникът му Майкъл Рубен Риналди завърши втори. Риналди беше с 0,138 секунди по-бавен от Баутиста, докато се опитваше да намери настройка преди кръга Емилия-Романя в началото на юни.

Двама независими състезатели на Ducati завършиха в челната десетка с Филип Йотъл (Team GoEleven) на осмо място и Аксел Басани (Motocorsa Racing) на девето място. Най-доброто време на Йотъл, докато търсеше сцепление отзад, беше 1:34.829s след 52 обиколки. Басани даде  1:34.972 за 10-о място.

Отборът Pata Yamaha Prometeon WorldSBK имаше пет мотоциклета за каране от Топрак Разгатлиоглу и Андреа Локатели по време на теста. Шампионът за 2021 г. Разгатлиоглу използва допълнителния мотоциклет. Той завърши трети, след като постави 1:34.181 с 43 обиколки с трите си мотора. Съотборникът му Локатели беше четвърти и три десети зад Разгатлиоглу в края на теста. Локатели направи 51 обиколки с двата си мотора.