Whiskey Fest се завръща за своето девето издание в София

Обиколи света на уискито за три дни от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. Авторът на книгата Iconic Whiskey, публикувана в 26 страни и от петте най-разпространени книги за спиртни напитки в света, идва за Whiskey Fest Sofia 2022

Този уикенд е деветото издание на Whiskey Fest Sofia, любимото събитие на всички почитатели на кехлибарената напитка. Sofia Event Center ще се превърне в своеобразно земно кълбо, където ще бъдат представени над 200 вида уиски от цял свят, специална селекция на Ром и Коняк, а най-запалените ще могат да се включат в образователни лекции и майсторски класове на топ специалисти в областта.

„Щастливи сме, че след две нулеви години, се завръщаме и отново ще се срещнем, ще пием по уиски, ще си говорим и ще се забавляваме. Уиски фестът е много повече от щандове с различни напитки. През всичките тези години се стремим да изграждаме вкус и хората истински да се наслаждават на поредната глътка. За любопитните имаме лекции и майсторски класове, в които всеки ще може да опита специална селекция уиски, да научи интересни факти за производството или просто да опита напитки, които ще бъдат ексклузивно на фестивала “, споделя Младен Василев, организатор на Whiskey Fest Sofia 2022.

Whiskey Fest Sofia 2022 ще се проведе в Sofia Event Centre в МОЛ Парадайс от 7 до 9 октомври в София. Специално за събитието в България ще дойде световно известният уиски и ром експерт Cyrille Mald. Той е посланик на Scotch Malt Whisky Society, съдия в европейски и световни състезания, главен изпълнителен директор на Rum Intelligence SAS, компанията организатор на International Sugarcane Spirits Awards.

Освен това е един от авторите на Iconic Whiskey, пътеводител за уиски от 447 страници. С изброените 1000 уискита, тази книга е публикувана в 26 страни и е от петте най-разпространени книги за спиртни напитки в света. По време на Whiskey Fest Sofia 2022, Cyrille ще проведе два майсторски класа, които ще се проведат на 7 и 8 октомври. Всеки желаещ може да се запише.

Всеки посетител на Whiskey Fest Sofia 2022, който обиколи над 20 щанда в зала уиски и събере печати в своята книжка – гид ще може да участва в томбола, която ще се проведе в последния ден на фестивала. Голямата награда е пътуване до дестилерията на Jack Daniels в Линчбърг.

Всеки закупил билет ще получи професионална уиски чаша и освен на множеството напитки, ще може да се наслади на атракции като коктейли от сухия режим на САЩ, мини голф с инструктор, пура бар, разнообразна храна и множество игри с награди.

Whiskey Fest Sofia от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. На събитието се допускат само лица над 18 години. Присъствието на деца с придружител няма да е позволено.

Билети: https://bit.ly/3x0z5uN