WEC: Isotta Fraschini наема пилот от академията на Фернандо Алонсо за 2024 г.

Isotta Fraschini промени състава си от пилоти за първия си сезон в Световния шампионат за издръжливост (WEC). Към отбора се присъединиха Карл Уатана Бенет и Антонио Серавале.

Деветнадесетгодишният Бенет, член на пилотската академия на Фернандо Алонсо, заема мястото на европейския шампион от сериите Льо Ман за 2023 г. Алекс Гарсия. Той беше избран за пилот заедно с Жан-Карл Верней, като първите двама за влизане на Isotta Fraschini  в клас Hypercar на WEC с Tipo 6 Competizione LMH.

Тайландско-американският пилот се състезава както в испанската F4, така и във Формула 4 в Бразилия миналата година, като отбеляза подиум в последната серия с екипа на Oakberry Bassani.

В момента той участва в клас LMP2 от азиатските серии Льо Ман, с Duqueine – френски екип, който замени Vector Sport като фабричен отбор на Isotta в WEC.

Isotta ще има още един младеж в своя състав – канадския пилот Серавале, който прекара по-голямата част от кариерата си в САЩ, състезавайки се в Road to Indy.

След два частични сезона в Indy Lights от 2021-22 г. той премина в клас LMP3 във VP SportsCar Challenge на IMSA и направи своя дебют в 24 часа на Дейтона зад волана на Duqueine M30 – D08. Серавале беше обявен за третия и последен пилот от Isotta вчера, преди тимът да избере да замени Гарсия с Бенет днес.