Второто поколение i20 WRC прави дебют за Hyundai Motorsport в рали Монте Карло

Hyundai Motorsport прави дебют с новото поколение на i20 WRC в първото рали за сезон 2016 – Монте Карло, което е в края на тази седмица – от 22 до 25 януари. В първия старт от шампионата Hyundai Motorsport ще участва за първи път с три автомобила. Екипът разчита да продължи успеха си от 2015 г., в която се бори за второ място в шампионата на производителите.
В рали Монте Карло отборът ще участва с два i20 WRC от ново поколение, пилотирани от белгийското дуо Тиери Ньовил и Никола Жилсул и испанците Дани Сордо и Марк Марти, които са в отбора Hyundai Shell World Rally Team. Третият дует Хейдън Падън и Джон Кенард ще бъдат с i20 WRC спецификация от 2015 г. за отбор Hyundai Mobis World Rally Team. Двамата ще стартират в Монте Карло за първи път, преди да вземат третия автомобил i20 WRC от новото поколение за следващото рали Швеция през февруари и в другите стартове от първенството.
Новото поколение i20 WRC направи над 8000 км тестове, но предизвикателствата в рали Монте Карло, ще изправят автомобила пред най-трудното му изпитание до момента. Тестовете на новото i20 WRC бяха направени от Hyundai Motorsport на всякакви терени и метеорологични условия. Тимът също така се базира на опита си от двата пълни сезона в шампионата и предишните участия в Монте Карло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.