Volvo и МОТО-ПФОЕ продължават да помагат в борбата срещу COVID-19

Volvo и МОТО-ПФОЕ предоставиха за безвъзмездно ползване автомобил на още една натоварена болница в столицата. Така продължиха благородната си инициатива от изминалата седмица. МБАЛЛББ „Света София“ е шестата клиника, подкрепена в борбата срещу COVID-19.
Автомобилът ще бъде използван за нуждите на болницата в рамките на един месец. Ключовете получи лично изпълнителният директор на белодробната болница Любчо Пенев.
Идеята за инициативата се появи в отговор на нуждата на едно от най-натоварените звена в България вследствие на пандемията – именно лечебните заведения.

Изразеният недостиг на превозни средства за  транспортните потребности на болниците, подтикна Volvo и МОТО-ПФОЕ да  се включат във вълната на взаимопомощ и съпричастие.

По-рано през изминалата седмица, навръх международния ден на здравето и празник на здравните работници, Volvo и МОТО-ПФОЕ стартираха инициатива. Тя бе за подпомагане на едни от най-натоварените болници в страната в борбата им срещу разпространението на коронавируса. Volvo автомобили бяха предоставени за безвъзмездно ползване на ВМА и Александровска болница в София, УМБАЛ „СВ. Георги“ в Пловдив, УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна и УМБАЛ Бургас.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.