Volvo Cars си партнира с технологичния инвеститор и собственик на платформата за иновации Plug and Play

Volvo Cars и глобалната платформа за иновации Plug and Play се обединиха, за да доближат авангардната технология за устойчива мобилност до динамичния скандинавски регион. Plug and Play създаде нова платформа за иновации в родния град на Volvo Cars Гьотеборг, Швеция.

Volvo Cars е партньор-основател на новата платформа, която се очаква да ангажира повече от 500 стартиращи компании всяка година.

С над 50 локации в световен мащаб, Plug and Play създава екосистема от повече от 50 000 стартиращи компании и 500 партньора с впечатляващ списък от участници, като Dropbox, Paypal, Trulioo и Rappi.

Този подход допълва собствените ни амбиции да водим трансформацията на бързо променящата се автомобилна индустрия. Volvo автомобилите на бъдещето ще бъдат напълно електрически до 2030 г., със специално разработен софтуер, ще се продават все повече онлайн, захранвани от авангардни компютърни системи и ще стават по-добри с времето благодарение на актуализациите на софтуера по въздуха.

„За да останем на върха на трансформацията, необходима за постигане на нашите смели амбиции, ние непрекъснато разширяваме границите на технологиите“, казва Хавиер Варела, нашият главен оперативен директор и заместник главен изпълнителен директор. „За да успеем, трябва да работим с най-добрите, а партньорството с Plug and Play със сигурност ни доближава до нашата желана позиция.“

Мрежа от стартиращи компании

Чрез Volvo Cars Tech Fund ние правим стратегически инвестиции в стартиращи компании, като търсим следващия пробив, който ще допринесе за бъдещето на транспорта и мобилността. Например, нашата инвестиция в Luminar успешно доведе до технологията LiDAR на новия ни водещ SUV, Volvo EX90, който пуснахме в края на миналата година.

Платформата за иновации в Гьотеборг ще се фокусира върху устойчивостта и цифровата мобилност. Разположен в Линдхолмен, един от най-интензивните райони на града, той ще даде възможност на шведските компании да се свържат със стартиращи фирми, разработващи точно онзи вид авангардни технологии с висок потенциал, които са необходими за решаване на предизвикателствата на утрешния ден.