Volkswagen започва поетапно възобновяване на производството

Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да възобновят поетапно своето производство. Първи от 20 април ще възобновят работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия). Останалите предприятия в Германия, както  и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, ще възобновят производството от 27 април. Впоследствие, през месец май, производството ще започне последователно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико.
Заводите на Volkswagen в Германия започват работа със съкратено работно време. В същото време броят на служителите, засегнати от производствения цикъл със съкратено работно  време, ще бъде последователно намаляван съобразно процеса на възобновяване на производството.

Производството ще бъде възобновено в съответствие с настоящите наличности на части и компоненти от поддоставчиците.

Отчитат се държавните изисквания в Германия и в Европа, развитието на пазарните резултати по отношение на продажбите и произтичащите от това режими на работа на заводите. Независимо от  всички фактори и процеси, основен приоритет на компанията ще остане спазването на строгите мерки за защита на здравето на служителите.

От 6 април поделението Volkswagen Group Components вече започна стъпка по стъпка с възобновяването на производството в своите германски заводи в Брауншвайг и Касел, следвани от заводите в Залцгитер, Кемниц и Хановер.

От 14 април започнаха работа и полските заводи, за да бъдат осигурени надеждни доставки на компоненти за автомобилното производство в Китай.
При рестарта на производството, Volkswagen може да се възползва и от опита, натрупан при новото тръгване  на производствените мощности на компанията в Китай. Там  ефективните мерки за защита на здравето вече се прилагат успешно и последователно.
32 от 33-те завода в Китай вече се върнаха към активно производство. Към момента няма съобщения за случаи на коронавирус сред служителите там. Volkswagen продължава да следи внимателно развитието на  ситуацията в глобален мащаб, възникнала в резултат на пандемията.  По-нататъшните действия на компанията ще се основават до голяма степен на диалога и утвърдените процедури в рамките на Volkswagen Group. Ще се ползват препоръки от специалисти, включително тези на института „Робърт Кох“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.