Високи скорости с брой 95 на списание Moto Club

Много високи скорости и нови модели има в новия Брой 95 на списание Moto Club, който е вече на пазара. На фона на това, статистиката на ACEM сочи, че в Европа отново има ръст на продажбите на нови мотоциклети. А пък по пистите и трасетата, изгряват нови звезди и опъват нервите на стари асове.

Сериозно състезание стана българският кръг от световния шампионат по мотокрос MXGP. Всички звезди, стари и нови се събраха в Севлиево, а наш екип бе на трасето „Горна Росица“. Друг екип пък беше на Мизано за Гран при на Сан Марино за поредния кръг от MotoGP, след като преди това стартът на Силвърстоун се провали заради пороен дъжд. Тони Боу отново се короняса, като спечели 12-а световна титла в шампионата на триал. В същото време известният в миналото наш състезател Сергей Сергеев – Сижи с върна на пистата 22 години след тежък инцидент с кросов мотоциклет.

След като расте търсенето на мотоциклети, от Harley-Davidson обявиха своя план за бъдещо развитие и световна инвазия с нови модели. Други марки пък технологично обновяват гамата си. Най-големият италиански производител – Piaggio Group показа не една, а три нови триколки от модела МР3. От Kawasaki вдигнаха мощността на Ninja H2 на 230 к.с. и мотоциклетът стана още по-бърз. Ние пък тествахме друг мощен гигант, но туристически – BMW K 1600 Grand America.

Е, това са част от темите в списанието. Приятно четене!

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *