Винялес напомня на Лоренсо за младите му години в MotoGP

Новият пилот на Ducati Хорхе Лоренсо сподели преди началото на състезателния уикенд от втория кръг от сезона в MotoGP в Аржентина, че лидерът в първенстовто Маверик Винялес му напомня за самия него в ранните му години в спорта.
Винялес бе привлечен в Yamaha за съотборник на Роси, за да замести именно напусналия Лоренсо, който имаше проблеми във взаимоотношенията си с Доктора и реши да приеме предизвикателството на италианския тим.
„По някакъв начин решителността на Винялес ми напомня за ранните ми години в спорта, заяви Лоренсо. – Както аз, така и той не вярвахме на митовете в този спорт. Усещах тази свежест, която той показва сега, убедеността, че съм способен да побеждавам.“
Още в първия си състезателен уикенд с новия отбор Винялес спечели както полпозишън, така и състезанието за Гран При на Катар. В сравнение с това Лоренсо започна дебютния си сезон с японския тим с три последователни полпозишъна преди да стигне до победата в третия си старт на Ещторил в Португалия.
„Сега ще имаме много сериозно предизвикателство по пътя ни с отличните резултати. Катар бе само един от 18-те кръга, сподели Винялес относно предстоящото състезание. – Мога да усетя напрежението, защото нивото на всички останали е много високо, но мотивацията ми ме кара да работя още по-усърдно. Трябва да бъда предпазлив и да действам стъпка по стъпка.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.