Vespa спечели престижната награда Webby

Vespa отпразнува своята 75-годишнина и производството на 19 милиона скутери, като спечели престижна награда Webby в категорията „Уебсайтове и мобилни сайтове: Автомобилни сайтове и автомобилна култура“ (Websites and Mobile Sites: Car Sites & Car Culture) за уебсайта Vespa.com.

Представени от Международната академия за цифрови изкуства и науки (IADAS), водещата международна организация, възнаграждаваща върхови постижения в Интернет, Webby Awards са описани като „най-високата чест на Интернет“ от Ню Йорк Таймс.

На 25-то издание на наградите Webby бяха представени около 13 500 кандидатури от над 70 държави, които заедно събраха над 2,2 милиона гласа.

Vespa.com е интерактивна платформа за съдържание, внедряваща модерни технологии, за да покрие различните редакционни изисквания на марката: от институционално присъствие до представяне на съдържание от начина на живот, със силен фокус върху достъпността. Vespa.com се основава на система за дизайн, насочена към излагане на марката в световен мащаб в повече от 50 страни; той предоставя повече от 10 ориентирани към клиента услуги, включително продуктов конфигуратор, дилърски услуги и тестови пътувания, и е създаден с подкрепата на агенция Openmind.