В очакване на сняг с новия брой 110 на сп. Moto Club

От утре казват, застудява. Ще вали сняг… От днес в разпространителската мрежа пък е новия брой на списание Moto Club. Това е първият за новата година. Тя ни изненада със слънце и сухо време. През януари и първите дни на февруари можахме да покараме и моторите си в слънчевите дни.

Започваме годината с вестта, че ни предстои ново мотоциклетно изложение – Moto Expo 2020 от 20 до 24 март.

Тъкмо в началото на сезона. Пишем и за продажбите на нови мотоциклети през 2019 г., които са малко повече от 2018-а. И като сме на вълна салони, то имаме и репортаж от първия голям за годината в Европа – във Верона.
В началото на година даваме газ с новия електрически мотоциклет на Kymco – RevoNEX. Байкът е е електрически, но е като обикновен мотоциклет със смяна на предавки и дори издава звук при движение. Друга нова машина е на проектът на Peugeot за градската мобилност –  Metropolis RS Concept. В Милано миналата година бе концепция, но тази може да е серийна триколка. Естествено, правим и тест и това е на BMW R 1250 R.

Нашият най-голям автомобилен пилот Илия Чубриков навърши 85 години.

Със специален материал отбелязваме годишнината на легендата в мотоциклетния и автомобилния спорт Бачо Илия. Юбилей имаше и една легендарна марка – MV Agusta. И до ден днешен тези мотори остават ненадминати по брой на световни титли на пистата.
Безспорно годината по традиция започва с най-голямото изпитание за хора и машини – рали Дакар. Сега то бе на ново място – Саудитска Арабия, а победител при мотоциклетите е – Honda. Рики Брабек бе човекът, който детронира КТМ за първи път от 18 години насам.

Сезонът в MotoGP още не е започнал. Отборите са в Малайзия за шейкдауна на новите машини на пистата Сепанг.

А какво ще ни предложат 6-те заводски отбора? Ще прочетете в списанието. Срещаме ви и с едни нови малки мотоциклети – Ohvale GP-0. С тях можете да излезете на пистата и да се състезавате. Ще ви излезе доста по-евтино от големите състезателни мотори.
Като говорим за състезания, то по традиция поместваме календар на всички големи стартове. Така в първия брой за годината има стартовете на световните шампионати във всички мотоциклетни дисциплини. Има и календара на стартовете на нашето и BMU първенствата по мотокрос, писта и супермото.
Ако синоптиците познаят, в предстоящите снежни дни, можете да си вземете новия брой и… Приятно четене!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.