В очакване на сняг с новия брой 110 на сп. Moto Club

От утре казват, застудява. Ще вали сняг… От днес в разпространителската мрежа пък е новия брой на списание Moto Club. Това е първият за новата година. Тя ни изненада със слънце и сухо време. През януари и първите дни на февруари можахме да покараме и моторите си в слънчевите дни.

Започваме годината с вестта, че ни предстои ново мотоциклетно изложение – Moto Expo 2020 от 20 до 24 март.

Тъкмо в началото на сезона. Пишем и за продажбите на нови мотоциклети през 2019 г., които са малко повече от 2018-а. И като сме на вълна салони, то имаме и репортаж от първия голям за годината в Европа – във Верона.

В началото на година даваме газ с новия електрически мотоциклет на Kymco – RevoNEX. Байкът е е електрически, но е като обикновен мотоциклет със смяна на предавки и дори издава звук при движение. Друга нова машина е на проектът на Peugeot за градската мобилност –  Metropolis RS Concept. В Милано миналата година бе концепция, но тази може да е серийна триколка. Естествено, правим и тест и това е на BMW R 1250 R.

Нашият най-голям автомобилен пилот Илия Чубриков навърши 85 години.

Със специален материал отбелязваме годишнината на легендата в мотоциклетния и автомобилния спорт Бачо Илия. Юбилей имаше и една легендарна марка – MV Agusta. И до ден днешен тези мотори остават ненадминати по брой на световни титли на пистата.

Безспорно годината по традиция започва с най-голямото изпитание за хора и машини – рали Дакар. Сега то бе на ново място – Саудитска Арабия, а победител при мотоциклетите е – Honda. Рики Брабек бе човекът, който детронира КТМ за първи път от 18 години насам.

Сезонът в MotoGP още не е започнал. Отборите са в Малайзия за шейкдауна на новите машини на пистата Сепанг.

А какво ще ни предложат 6-те заводски отбора? Ще прочетете в списанието. Срещаме ви и с едни нови малки мотоциклети – Ohvale GP-0. С тях можете да излезете на пистата и да се състезавате. Ще ви излезе доста по-евтино от големите състезателни мотори.

Като говорим за състезания, то по традиция поместваме календар на всички големи стартове. Така в първия брой за годината има стартовете на световните шампионати във всички мотоциклетни дисциплини. Има и календара на стартовете на нашето и BMU първенствата по мотокрос, писта и супермото.

Ако синоптиците познаят, в предстоящите снежни дни, можете да си вземете новия брой и… Приятно четене!

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *