В Барселона пуснаха електроскутери като обществен транспорт

Всички машини са местно производство, имат максимална скорост – 65 км/ч., без зареждане могат да изминат в зависимост от скоростта от 40 до 60 км.  На всички скутери e монтирана навигационна система с голям екран.  Клиентите могат да избират – да платят едно пътуване или да получат краткосрочен или месечен абонамент. И в двата случая обаче първо трябва да се регистрирате в системата, като се свали безплатното приложение Motit от AppStore или Google Play. Клиентът не трябва да е по-млад от 21 години и трябва да има шофьорска книжка или права за управление на скутер от 125 куб. см.
Проектът е организиран с помощта на Going Green, които се опитаха да направят услугата на достъпна цена. За местните жители има две тарифи – 0,45 и 0,55 евро за километър, а при почасово плащане – 4 или 5 евро на час. За туристи действа тарифа от 6 евро на час. За други редовни клиенти пък има и тарифа от 54 евро на месец.
Всички машини са двуместни. Motit дава безплатно и каски, а стойността на застраховката е включена в наема и е до 50 евро. В близко верме тези скутери в Барселона трябва да станат над 500.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.