Triumph потвърди потвърди пускането в производство на Rocket III TFC за 2020 г. Triumph потвърди потвърди пускането в производство на Rocket III TFC за 2020 г.

Triumph потвърди серийното производство на наточената версия на новото поколение Rocket III с индекс “TFC”. Почти 5 месеца от Хинкли държаха в напрежение феновете, но накрая нещата си дойдоха на мястото.

Най-мощният мотоциклет Triumph ще слезе от конвейера в началото на 2020 г.

Обикновената версия на мотора ще се яви по света в края 2019. Основното предимство на Triumph Rocket III TFC пред серийния е редовия 3-цилиндров двигател, който е с обем 2458 куб. см.

Моторът вече  е претендент за много рекорди, включително и за мотоциклет с най-голям обем на двигателя в света. Моторът на 2.5-литровия двигател на Triumph Rocket III TFC е с 167 к.с. Въртящият момент е 223.7 Нм. Това е и най-мощният Triumph в историята на марката.

Максималните обороти и „червената зона“ са повишени. Причината са титановата изпускателна система и карбоновите елементи.

С такива показатели трябва да се справи шасито, спирачната система  и електрониката. Именно Triumph Rocket III TFC 2020 получи нова система ABS, куикшифтър, система з потегляне по наклон, 4 режима на работа на мотора, многостепенен тракшън контрол и други функции.

Окачването е с 47 мм регулируема вилка Showa и подобен по функционалност моноамортисьор. Той трябва да се справи с масата на чудовището.

Специално внимание заслужават спирачките. Те са с радиални моноблокове Brembo. Британците са избрали апарати от Ducati Panigale V4. Това е моделът Stylema!

Triumph Rocket III TFC 2020 ще бъде пуснат в 750 броя. Цената му се очква да е 25 000 паунда.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *