Triumph завърши и тества проекта за електрически мотоциклет TE-1 със задвижване Helix

Днес официално завърши проекта за електрически мотоциклет TE-1 на Triumph. Машината е разработка на Triumph, задвижвана от технологията Scalable Integrated Modular Inverter (SIMI) от Helix.

По време на изпитания на шосе и писта, електрическото задвижване на TE-1 осигури пикова мощност от 130 кВт (177 к.с.) и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3,6 сек. Той също така постигна пробег от 160 км на тестване на живо и официални прогнози.

Високата плътност на мощността, която характеризира електрическите задвижвания на Helix, допринесе за това прототипът TE-1 да стане с цели 25% по-лек от сравнимите електрически мотоциклети и да постигне изключителното съотношение мощност към тегло. Публикуването на окончателните резултати от теста на прототипа, надхвърлят целите на проекта и демонстрират невероятния успех на това уникално сътрудничество.

TE-1 значително надхвърля обхвата в реалния свят на еквивалентните електрически мотоциклети, налични днес, с водещ в категорията пробег от 161 км. Мощността от 177 к.с. осигурява невероятен стандарт за ускорение от споменатите 3,6 секунди. Мотоциклетът се зарежда за 20 минути от 0 до 80%, по-бързо отколкото днешните еквивалентни електрически мотоциклети. При 220 кг мотоциклетът е с до 25% по-лек от сравнимите електрически мотоциклети, поддържайки водещо в класа си съотношение мощност/тегло.

Регенеративното спиране беше успешно приложено за TE-1, с възможност за по-нататъшна оптимизация, както и по-висока ефективност в мотор-генератора и трансмисията, което може да подобри допълнително обхвата за бъдещето на електрическите мотоциклети Triumph.

Уникалното сътрудничество между компаниите Triumph Motorcycles, Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd и WMG, University of Warwick, финансирано от Office for Zero Emission Vehicles чрез Innovate UK, беше създадено за създаване на новаторски разработки в специализираното инженерство и иновации за електрически мотоциклети интегриран технологичен дизайн. Обширната програма за тестване на живо, която включваше многобройни оценки на представянето на мотоциклета както на пътя, така и на пистата, осигури жизненоважна насока за окончателната настройка и калибриране на прототипа TE-1, който вече е доставен на всички негови цели и задачи.

С официално завършена фаза 4 – фазата на тестване на живо на проекта Triumph TE-1 показа, че прототипът надхвърля очакванията и постига някои невероятни резултати. Постига всички цели на проекта за ускоряване на развитието на електрически мотоциклети и иновации, определя нови стандарти за сектора като цяло, включително крайната производителност на батерията и обхвата. Експертният опит и способности, разработени по време на проекта, сега проправят пътя към вълнуващото електрическо бъдеще, което идва от Triumph Motorcycles.