TrialGP: Тони Боу бе коронясан за 28-и път като световен шампион

Тони Боу от екипа на Repsol Honda беше коронясан за световен шампион на състезанието TrialGP в Италия. Това стана в първия от двата поредни състезателни дни в Лацате, на предпоследния кръг. Ден по-късно Боу спечели и последния кръг, вече като шампион за да покаже силата. Това бе шеста победа от осем възможни в шампионата.

Боу грабна 14-ата си титла на открито. Като ги добавим към предишните 14 титли на закрито, Боу вече има огромните и недостижими 28 титли.

Пилотът на Repsol Honda математически бе недостижим и триумфира с още една световна шампионска титла. Това беше поредното състезание, в което Боу доминира. На предпоследния кръг, Боу регистрира пета победа, а за сезона има второ и трето място. Резултатите, съотнесени към тези на най-големия му съперник, гарантираха титлата. Шампионът добави още сребърни отличия във вече препълнения му шкаф за трофеи.

Сезонът започна с битка срещу пандемията, която наложи основен ремонт на планирания календар на шампионата и ограничи количеството предсезонни тренировки.

Това засегна и на състезателите на Repsol Honda, които не тренираха пълноценно.  Нещата се влошиха с травма на ръката в първия кръг на световното първенство. И въпреки всичко, Тони Боу се изправи и успя да преодолее тези несгоди, продължавайки да спечели шампионската титла в Италия.

Добавяйки към останалите 14 титли от дисциплината „на закрито“, Тони сега събра 28 световни титли, откакто започна неговото царуване започна през 2007 г.  Боу отново кара Montesa Cota 4RT, като потвърди превъзходството на машината. С нея екипът на Repsol Honda доминира в състезанията през последните четиринадесет години.