TrialGP: Победа № 200 за Тони Боу в световния шампионат

Звездата на Repsol Honda Trial Team Тони Боу, спечели победа № 200 в кариерата си на състезател по триал – в зала и на открито. Боу триумфира в надпреварата в Сан Хулия де Лроиа в Андора от сериите TrialGP.

Рекордът на Тони Боу дойде след тежък уикенд.  В първото състезание Боу стана втори, след битка за победата, продължила до финалните секции.

Взискателните речни участъци и липсата на сцепление белязаха първия ден в Андора. Въпреки че беше в битката за победа чак до финалните секции, денят на Тони Боу, беше труден. Пилотът на Repsol Honda допусна повече грешки в първата обиколка, особено в по-сложните участъци. При втората Боу получи още три максимални наказания,  които пратиха на първо място основния му съперник Адам Рага с TRRS. Трети стана Жерони Фахардо с Sherco.

На следващия ден бе време за рекорда. Желанието на Тони Боу да спечели се изрази в отличното му представяне. С победата си във втория старт, пилотът на Repsol Honda стана първият и единствен състезател, който някога е постигнал 200 победи в световния шампионат по триал. Той има 127 победи в TrialGP ( на открито) и 73 в X-Trial (в зала) от дебюта си през 2003 г.

На втория ден в Андора Боу поправи грешките, заради които изпусна първото място в предишния ден. Той завърши на върха и в двете обиколки. Втори стана Адам Рага,  а трети отново бе Фахардо.

Така в генералното класиране каталунецът сега държи лидерството в TrialGP, на 11 точки от втория – Рага.

Сега TrialGP има две седмици почивка, преди да се завърне през уикенда на 8-10 юли за нови два кръга в Нойнкирхен (Германия).