TrialGP: Адам Рага прекъсна серията на Боу във втория старт в Андора

Адам Рага с TRRS спечели петия кръг от световния шампионат TrialGP в Андора. На трасето в Сан Хулиа де Лориа бяха два поредни кръга от първенството. Във втория Рага показа отлични качества и издръжливост, за да спечели.

Той прекъсна серията от победи на звездата в шампионата и лидер в класирането Тони Боу и го лиши от 10-а поредна победа в Андора. Боу завърши едва на трето място. Пред него втори се класира Хайме Бусто с Vertigo. И за Рага, и за Бусто, това е най-доброто класиране през този сезон.

Второто изпитание на TrialGP на Андора се оказа трудна задача за повечето от пилотите.  Състезанието винаги е било изтощително и обикновено поставя огромни изисквания към мотора поради голямата надморска височина на участъците и високите температури. Затова  двете обиколки и 12-те секции бяха сериозно предизвикателство.

Рага бе доста бърз и това принуди Боу да вдигне темпото във втората обиколка. Това бе причина шампионът да допусне няколко грешки, които в крайна сметка му струваха лидерството. Той бе изпреварен и от Бусто. Така Рага спечели първото място с 18 т., а Бусто имаше 19. Боу завърши с 23 и зае третото място на подиума. Той обаче продължава да е лидер в класирането с 8 т. Следващият старт е тази седмица в Каор, Франция.