Toyota Highlander с освежен външен вид и нови технологии

Highlander, най-големият хибриден електрически SUV на Toyota, освежава външния си вид и добавя нови технологии за по-свързано и персонализирано потребителско изживяване за моделната година 2023.

Highlander, който направи своя дебют в Западна Европа през 2021 г., осигурява финес с гъвкав седемместен интериор и интелигентно задвижване на всички колела (AWD-i). Новото за 2023 г. е опция за наситена боя металик Cypress Green, която подчертава отличителния стил на Highlander и го кара да се откроява на пътя. Контрастен и стилен с новите 20-инчови черни алуминиеви колела и кожените тапицерии на седалките в бежово и охра допълнително придават премиум усещането на интериора.

Highlander е най-новият модел, който използва новата мултимедийна система Toyota Smart Connect. 12,3-инчов сензорен дисплей с висока разделителна способност и добавена функционалност, включително облачна навигация с информация в реално време за пътни събития и вграден гласов агент. Облачната навигация може да бъде достъпна, без да се налага да свързвате смартфон и без допълнителни разходи за данни; новият Highlander се продава с включен четиригодишен абонаментен план за данни, който също така покрива системни актуализации по въздуха. По-високите нива на оборудване предлагат Toyota Smart Connect+, с допълнителна вградена навигационна система, която позволява да се планират маршрути, когато и където няма връзка с облака. Това също така осигурява 3D картографиране на града, разпознаване на пътни знаци и информация за местоположението на камерите за ограничение на скоростта.

Новите системи позволяват полезни дистанционни функции, включително заключване и отключване на вратите и управление на аварийните светлини, за да помогнат за локализирането на автомобила в натоварен паркинг. Те позволяват безжична връзка със смартфон чрез Apple CarPlay, плюс кабелна връзка за използване на системата Android Auto. Всички модели Highlander вече се предлагат с поставка за безжично зареждане, преместена в предната конзола за по-лесно използване.

Дисплеят на инструментите на водача е претърпял пълен редизайн с въвеждането на нов 12,3-инчов цифров комбиметър, който предоставя лесна за четене информация и интуитивна работа. Дисплеят създава ефекта на триизмерен дисплей с графики, които могат да се персонализират според предпочитанията на водача от четири дизайнерски теми: Casual, Smart, Tough и Sport.

Highlander запазва своето хибридно електрическо задвижване с мощност 248 DIN к.с., което с емисии от 149 g/km CO2 (в WLTP комбиниран цикъл) има най-доброто съотношение тегло/емисии в своя сегмент.