Тестове във Валенсия: Рабат най-бърз в Moto2, Антонели – в Moto3

Пилотът на Marc VDS Racing за първи път оглави класирането. В малкия клас – Moto3, отново най-бърз бе Николо Антонели от Junior Team GO&FUN Moto3.
Във втория ден времето във Валенсия бе топло и духаше лек бриз. Рабат постигна най-доброто си време 1:35.155 във финалната сесия и бе с цяла секунда по-бърз от постижението си вчера, като определено бе подобрено сцеплението в задната част на мотоциклета му. Пилотът на Interwetten Paddock Moto2 Том Люти стана втори, като експериментираше с новата си рама, шаси и окачване. Шасито за 2014 г. не е радикално различно от това през 2013-а, но от тима твърдят че е много добра еволюция. Мика Калио, който бе най-бърз в първия ден, сега бе трети за Marc VDS Racing Team, а топ 5 оформиха двамата от Mapfre Aspar Team Moto2 – Жорди Торес и Нико Терол. Седми стана Хулиан Симон, който кара за Italtrans Racing и използва шасито за 2014 г. за първи път.  Преди него се нареди Маверик Винялес от Pons HP 40, който пробваше ново шаси, окачване и изпускателна система.
В малкия клас Антонели постигна най-доброто си време за теста – 1:39.454, като ес фокусира в работа по окачването. Пилотите на KTM окупираха всички позиции до 7-о място. Втори бе Джак Милър за Red Bull KTM Ajo, който търсеше по-висока скорост в завоите. Трети бе Пилотът на Red Bull Husqvarna Ajo Дани Кент, който се върна в Moto3 и търси по-ефективни настройки на окачването, а с това и по-голяма стабилност при влизането и излизането от завоите. Двамата съотборници от Sky Racing Team by VR46, собственост на Валентино Роси – Романо Фенати и Франческо Баная станаха съответно 4-и и 6-и. Италианците работиха по електрониката на двигателите и конфигурацията на окачването.  Шампионът в Rookies Cup Карел Ханика посети Клиника Мобиле, а после и лекар във Валенсия, след като катастрофира в последната си обиколка и контузи дясната си ръка.