Световно по фристайл в София на 17 декември

Днес министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателя на организационния комитет за Гран При на България и шефа на БФМ Богдан Николов подписаха договор с фирмата – организатор на шампионата Pro Circuit Ltd. в лицето на изпълнителния директор Марко Мантли и проджект мениджъра Сьорен Селмер.
Интересното е, че последният кръг трябваше да бъде в Бразилия, но сега домакин на състезанието е България. Так че в София ще се реши титлата. Министър Нейков каза, че договора е вече факт, а сега вече всичко е в ръцете на организаторите. Залата ще бъде открита на 30 юли. Марко Мантли каза: „За нас е чест, че сме в България, че сме посрещнати на такова високо ниво и че държавата показва толкова силна ангажираност към провеждането на състезание от дисциплината фристайл.  Посетихме новата залата и трябва да кажа, че сме виждали много такива в Европа и по света. Това обаче е най-новата и най-умно построената зала. За нас е голяма чест да влезем в новото съоръжение с нашата пръст и мотори.”
Състезанията или по-точно шоуто фристайл се излъчва директно в 41 страни, а на репортажи – в още 140. Така че финалният кръг на 17 декември ще бъде един коледен подарък на приятелите на мотоциклетизма. Цените на билетите по принцип са от 20 до 80 евро, но промоутърите се съгласиха у нас цените да са по-ниски, като се съобразяват в нашите стандарти. Така цените на билетите ще започват от 20 лева. Заедно с това на Pro Circuit Ltd ще бъде предоставен и 26 минутен филм, с който ще бъде направена реклама на България. Така на 17 декември ще видим звездите на шоуто „Night of the jumps” – световният шампион за 2010 г. Либор Подмол (Чехия), двукратният носител на титлата (2008 и 2009 г.) – Реми Бизоар (Франция), сънародникът му Брис Изо, Хосе Миралес (Исп) и др.
Трасето в залата се прави за един ден, като са необходими 100 камиона. Пръстта е 1200 куб. м и се превозва от 70 камиона. Други 4 превозват екипировката, 3 – настилката на пода, върху която се изсипва пръстта, три возят машините, които строят трасето, два возят осветлението и др.  Със сигурност „Night of the jumps” у нас ще събере пълна зала от зрители, дошли да се насладят на невероятните изпълнения на фристайлърите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.