Suzuki GSX-S1000 излиза на пътя на 26 април

Suzuki GSX-S1000 е готов за удар на 26 април тази година. Новият нейкид на Suzuki ще бъде представен за първи път. Фабриката то Хамамацу показа и тийзър за новия GSX-S1000, с няколко погледа на новите функции, включително диференциран дизайн на LED фарове и малки крила!

От доста време се чака актуализация на голата гама от Suzuki. Тийзърът е наречен „красотата на голата агресия“. Най-реална представа ще получим, когато машината бъде представена.

Радикалните актуализации са доста ограничени, когато става въпрос за Suzuki през годините. Времето, с което те са разделени – също. С V-Strom 1050 например имаше актуализация преди няколко години. Тя беше с дизайнерски елементи от прототипния пустинен рейсър DR-Z и DR-Big със съответствие на стандарта Euro 5. После се появи навият флагман Hayabusa с някои разумни подобрения.

Какво да очакваме от нов нейкид флагман на Suzuki? Без съмнение това ще бъде Euro 5 за двигателя. Ще бъде вграден 4-цилиндров редови агрегат с обем 999 куб. см. Двигателят ще е със 150 к.с.и въртящ момент около 108,5 Нм. Ще има и нов приплъзващ съединител.

Актуализациите на стила и дизайна са почти потвърдени. Вижда се новият корпус на фаровете от подредени светодиоди. Има актуализиран дизайн на резервоара и поглед към мини крилата, които се появяват на всички най-нови мотоциклети. Естетиката се връща на върха в списъка. Ще има най-вероятно quickshifter и auto-blipper като стандарт.