Suzuki увеличава гамата машини с малък обем с три нови скутера

Suzuki разви  гамата си с малък обем с представянето на три нови 125-кубикови скутера. Това са Address 125, Avenis 125 и Burgman Street 125EX, които бяха показани вчера на изложението Intermot в Кьолн, Германия.

И трите са проектирани да осигурят комфорт, практичност и изключителна градска производителност. Същевременно осигуряват отлични нива на икономичност и ефективност, но го правят по свой собствен начин и със собствен стил, давайки на клиентите възможността да се насладят на своя град по техния начин.

Двигател

Доказаният двигател Suzuki Eco Performance (SEP) стои в основата и на трите машини, въпреки че Burgman Street 125EX използва най-новата αlpha итерация. Едноцилиндровият двигател с въздушно охлаждане в момента задвижва над пет милиона Suzuki по целия свят. Той е перспективната концепция за развитие на двигателя от Suzuki, която води до изключително ниво на екологично отговорно представяне. Това е както по отношение на нисък разход на гориво, така и на ниски емисии.

И трите модела постигат впечатляващата цифра от 148,67 mpg и произвеждат само 44 к/км CO2 емисии. В същото време те все още осигуряват мощно ускорение, с върхови конски сили и максимален въртящ момент при ниски обороти.

За Avenis 125 и Address 125 това е 8.7 к.с. при 6750 об/мин, и въртящ момент от 10 Нм при 5500 об/мин. Пиковата мощност на Burgman Street 125EX от 8,6 к.с. идва при 6500 об/мин., докато пиковият въртящ момент остава същият.

Burgman Street 125EX, оборудван с двигателя SEP-α, се възползва от допълнителни функции, които подобряват потребителското изживяване, като в същото време постигат високи нива на икономия на гориво и тиха работа, включително автоматично спиране и стартиране на двигателя (EASS), нов система за спиране на празен ход и новата система за безшумен старт на Suzuki.

Addres 125

Вдъхновен от традиционния дизайн на скутер, Address 125 се отличава с класически градски стил, с извивки и атрактивни линии на каросерията, подчертани от хромирани акценти, завършени с класически заоблени фарове, които са изцяло LED, както и габаритните светлини и интегрираните мигачи. Има и капачка, монтирана на опашката, покрита с хром, предназначена да улесни лесното зареждане с гориво и да гарантира, че няма риск от разливане върху дъската или чантите.

Класическият стил се простира и върху часовниците, с аналогов скоростомер върху цифров дисплей. Около скоростомера има удобен екологичен индикатор, който свети в зелено, когато Address 125 се кара по икономичен начин, насърчавайки икономичното каране. Стартирането е лесно с едно натискане на бутона, достатъчно за стартиране на двигателя, благодарение на системата за лесно стартиране на Suzuki.

Има 21,8 литра място за съхранение под седалката. Освен това има преден джоб за съхранение и дава лесен достъп до често използвани предмети, над които се намира USB порт. Двойните помощни куки осигуряват допълнителна сигурност за транспортиране на чанти или други предмети. Има и две куки под седалката за каските .

Докато е паркиран, капакът, който прикрива отвора на ключа за запалване, осигурява допълнителна сигурност. За отваряне към ключа на собственика е кодиран лесен за управление магнитен механизъм. Той също така включва механизъм за отваряне на седалката. Елиминира се нуждата от изваждане на ключа за достъп.

С готово за каране тегло от 105 кг, скутерът е лесен за управление и много маневрен. Рамката на основата на Address е изградена с помощта на тънки кръгли тръби с голям диаметър. Те минимизират теглото, но увеличат максимално твърдостта и осигуряват отлична стабилност по права линия и добро представяне в завой.

Спирачната сила идва от дискова спирачка с диаметър 190 мм отпред и 120 мм барабанна  отзад. Комбинираната спирачна система осигурява стабилна ефективност чрез разпределяне на силата както към предните и към задните колела.

Address 125 е с късо междуосие, което допринася за лесна маневреност и предлага по-лесно и по-пъргаво управление. Тънкият дизайн, ниската височина на седалката и формата на седалката спомагат за лесното поставяне на двата крака на земята.

Avenis 125

Осигурявайки спортно градско забавление, Avenis 125 балансира производителност, стил и практичност. Остър, агресивен външен вид допълва динамичните линии, с извита нагоре задна част и стилен преден капак. Осветлението идва от агресивен LED фар, монтиран върху корпуса, плюс вертикално ориентирани LED габаритни светлини. Те добавят поразителен акцент към лицето.

Отличителна графика отстрани на предния капак подчертава агресивното отношение на скутера. Черните метални емблеми добавят изтънчена нотка. Спортна двуцветна седалка с атрактивни червени шевове е твърда, но удобна. Нейната внимателно изработена форма улеснява ездача да постави двата си крака на земята, когато спре, заедно с изрязаните подложки.

Цифровият инструментален панел за Avenis 125 разполага с компактен LCD екран с изчистено и интуитивно оформление. Има удобен екологичен светлинен индикатор, за да подчертае икономичната работа на ездача.

Шасито се състои от долна рамка, която допринася за горивната ефективност на Avenis 125, отличната стабилност по права линия и положителното представяне в завой. Късо междуосие и полумеки настройки на предното окачване, осигуряват гладко и комфортно возене, заедно със заден амортисьор, който е фино настроен, за да осигури стабилно поведение на пътя и пъргаво управление.

Подобно на Address 125, комбинираната спирачна система на Suzuki поддържа добре балансирано спиране, като разпределя спирачната сила както към предните, така и към задните колела, когато левият спирачен лост се задейства. Хардуерът включва дискова спирачка с диаметър 190 mm отпред и 120 mm барабанна спирачка отзад.

Практичността идва от 21,5 литра място за съхранение под седалката, с две куки за каска. Има отворен преден джоб и едно затварящо се отделение, съдържащо USB порт за зареждане. Подобно на Address 125, капакът, който прикрива отвора на ключа за запалване, може да се отвори бързо с помощта на лесен за управление магнитен механизъм, кодиран към ключа на собственика. Има и стандартна централна стойка и странична стойка. Водачите могат също да заключат задната спирачка чрез превключвател на левия лост, когато паркират.

Burgman Street 125EX

Burgman Street 125EX е интелигентният градски скутер, създаден да превъзхожда и носи ново ниво на елегантен стил и производителност. Той се отличава със своето сливане на класа, стил, производителност, комфорт, практичност и удобство.

За комфорта се грижи дълга, добре подплатена седалка. Щедро пропорционалния под позволява гъвкавост при позициониране на краката, за да се поддържа удобна позиция при каране. Разширените дъски за крака отпред позволяват на ездача да изпъне краката си за по-голям комфорт при пътуване.

Външният вид на лукс и изтънченост е създаден с елегантни линии и усещане за обем от впечатляващата му каросерия, отличително осветление и интегрирани мигачи, както и внимание към детайла. Изчистеното LCD табло показва информация на водача, включително светлинния индикатор за еко, както и индикатор за автоматичното спиране и стартиране на двигателя (EASS).

Подобно на Avenis, има 21,5 литра място за съхранение под седалката и две куки за каса. Той разполага със затварящо се предно отделение с USB порт за зареждане и допълнително лесно достъпно предно отделение за съхранение. До него е слотът за ключа за запалване. Той може да бъде покрит с помощта на магнитен механизъм, кодиран към ключа на собственика.

По-дългото междуосие осигурява безупречна голяма стабилност по права линия и осигурява солидно, стъпало усещане и удобно возене. По-здравата настройка на предното окачване помага за постигане на гладко возене. Скоростта на пружината и работата на предните вилки са оптимизирани за разпределението на теглото на предните колела. Настройките както за вилките, така и за задното окачване са фино нагодени към гумите и колелата, за да се постигне фин баланс на стабилност, поведение на пътя, пъргаво управление и комфортно возене, дори когато преминавате по неравни повърхности.

С по-дълго междуосие се поддържа силна спирачна ефективност благодарение на барабанна спирачка с по-голям диаметър от 130 мм. Той също така получава комбинирана спирачна система за модулиране на спирачната сила между предните и задните колела при използване на левия спирачен лост.

Avenis 125 и Address 125 ще бъдат налични в началото на 2023 г. Burgman Street 125EX ще пристигне в представителствата на Suzuki през пролетта.