Suzuki представя реплика Hayabusa на Yoshimura SERT Motul на световния шампион Силвен Гинтоли

Suzuki представи реплика на Yoshimura SERT Motul Hayabusa на действащия световен шампион по издръжливост и тестов пилот в MotoGP Силвен Гинтоли. Така марката отпразнува титлите на французина и приноса му към състезателните успехи на Suzuki през последните години.

Въпреки че се състезава с GSX-R1000, Гуинтоли винаги е изразявал привързаност към Hayabusa и неговия 1340-кубиков  двигател. В резултат на това Suzuki комбинира двете, като тяхното трето поколение Hayabusa носи емблематичната червена и черна ливрея на задвижваните от Yoshimura машини за издръжливост в EWC на FIM.

За да се запознае по-добре с най-новата итерация на Hayabusa, френският ас изкара мотора на пистата в Донингтън Парк, като направи сравнение и със състезателни мотоциклети от същата бърза група.

След цял ден каране Силвен каза: „Първо, мотоциклетът изглежда страхотно. Трябва да благодаря на Suzuki за този красив мотоциклет, за да отпразнуваме нашите успехи през последните няколко години. На пистата Hayabusa е фантастичен, реакцията на газта е толкова линейна, а подаването на мощност е плавно, вдъхва толкова много увереност да натискате по-силно! Въпреки че това е сериен мотоциклет, Hayabusa се справи добре тук в Донингтън.“

Гуинтоли спечели както 24-часовото състезание на Льо Ман, така и Бол д’Ор със Suzuki през 2021 г., по пътя си към световната титла със съотборниците си Грег Блек и Ксавие Симеон. Отборът също така спечели престижното 24-часово състезание на Льо Ман през 2022 г. и в момента води шампионата преди следващия старт – 8 часа на Сузука на 7 август. Неговата всеотдайна развойна дейност също помогна на отбора Suzuki ECSTAR и Жоан Мир да вземат световния шампионат в MotoGP през 2020 г.

Третото поколение Hayabusa, което беше пуснато на пазара през 2021 г., съчетава модерна технология с класическите дизайнерски характеристики на Hayabusa. В това се включват и неговите двойни аналогови циферблати, обграждащи интелигентен, цветен TFT екран и безпогрешния, емблематичен силует, отдаващ почит на оригиналния хипербайк.

Hayabusa има усъвършенстван електронен пакет, който включва три режима на мощност, 10 режима на чувствителен към наклона тракшън контрол, чувствителен към наклон в завоя ABS, три режима на лаунч контрол, двупосочен бърз превключвател и круиз контрол. Неговият двигател предоставя изобилие от плавна, линейна мощност в диапазона на оборотите.

В момента Hayabusa се предлага с 2,9% APR като част от кампанията Suzuki Buying Power, без да се изисква депозит.