Suzuki представи на световна премиера концептуалния EV модел eVX

Световната премиера на концептуалния EV модел на Suzuki eVX беше направена в Maruti Suzuki Pavilion на Auto Expo 2023, което се провежда в Делхи, Индия от 11 януари 2023 г.
eVX е изцяло електрически концептуален SUV и е първия глобален стратегически EV на Suzuki. Предвижда се да бъде представен на пазара до 2025 г. Той съчетава силното 4×4 ДНК на Suzuki с усъвършенстваните характеристики на най-новите технологии при електрическите автомобили. Екстериорът е проектиран да бъде безпогрешно разпознаваем като Suzuki SUV.

Размерите му са:  дължина 4300 мм, ширина 1800 мм, височина 1600 мм. Капацитет на батерията: 60 kWh, с които ще изминава 550 км (MIDC).  eVX има важната задача да пренесе 4×4 наследството на марката в новата електрическа ера, но да запази истинското Suzuki SUV изживяване при шофиране.


Президентът Suzuki сподели пред журналисти: „Радвам се да представя eVX, нашият първи глобален стратегически EV. В Suzuki Group
справянето с глобалното затопляне е приоритет. Ние насърчаваме набор от глобални мерки за намаляване емисии на парникови газове.
Suzuki ще продължи да предоставя ценни продукти на нашите клиенти по целия свят, като ги оптимизира за начина, по който различните хора шофират.”