Спортът на фокус по време на Moto Expo 2019 Спортът на фокус по време на Moto Expo 2019

Звезди от моторните спортове посетиха изложението, Крум Дончев потвърди, че ще участва с Димитър Илиев на рали Българя 2019

Много силен интерес към потребителските кредити за покупка на мотоциклети

Автомобилните шампиони Крум Дончев и Румен Дунев посетиха днес специализираното изложение за мотоциклети  Moto Expo.  Дончев потвърди, че отново ще се състезава заедно с Димитър Илиев на предстоящото през май рали България. Повече информация за автомобила ще бъде дадена на по-късен етап. Двамата рали пилоти стартираха през 2018 г. като пилот и навигатор. Те се сменяха отсечките в името на спорта. Също така на салона днес бе и Георги Янакиев – младши, който отговаря за сигурността на състезанията у нас като представител на ФИА.

Дончев бе на салона, за да подкрепи на щанда на Yamaha младия български ас Милен Георгиев.

На щанда на Suzuki и този на изпускателните състезателни системи Acrapovic може да се види GSX-R1000 в цветовете на тима от MotoGP – Suzuki Ecstar. При щанда на Банка ДСК, които са основен спонсор на изложението пък са състезателните мотоциклети Kawasaki Ninja ZX-6R на Марио Ашминов и Алекс Александров.

Банка ДСК предлага уникално предложение за потребителски кредит за покупка на мотоциклети в размер на от 500 но 50 000 с лихва 4,9% и одобрение само в рамките на два часа. Така посетителите идват на салона, попълват документи и докато разглеждат експонатите получават одобрението от банката.

Този уикенд също така е третият кръг от MotoGP в САЩ. На щанда на Honda на изложението се събира постоянно огромна публика за снимки със състезателния мотор на 5-кратния световен шампион Марк Маркес.

Състезателната машина е участвала в няколко уикенда в MotoGP. Тя е една от само няколко бройки, които Honda създава специално за Маркес всяка година. RC213V е с много близки характеристики и до мотоциклета за актуалния сезон. В световния шампионат 2019 г. за Repsol Honda се състезават Марк Маркес и Хорхе Лоренсо. Спортната машина пристигна със специална доставка от Барселона, а стойността й е близо 1 млн. лв.

Освен машината от MotoGP, премиера на щанда на Honda е новият CBR 650R. За 2019 г. CBR650R заменя CBR650F в гамата на Honda.

Мотоциклетът приема стилистични знаци от CBR1000RR Fireblade за 2018 г. Има обаче свой собствен характер, като осигурява подобно удоволствие, наслада и адреналин на машина RR. Разликата е, че е дава практичност и разумни експлоатационни разходи. Така става жизнеспособен вариант за вескидневен транспорт и забавление през уикенда.

Темата спорт продължи на салона с пълна сила благодарение на единствения наш пилот с титли в три мото дисциплини – Ангел Караньотов.

Победителят от първия кръг на BMU European Road Racing Championship показва заедно с Shell България новия си мотоциклет Ducati Panigale V4R. По време на Moto Expo 2019 той също раздава автографи на феновете си. Караньотов записа рекорд за обиколка с мотоциклет на пистата Серес на състезанието в Гърция преди три седмици.

За трета година Shell България е основен партньор на Overdrive Racing Team в източноевропейския и републиканския пистови мотоциклетни шампионати.  Горивото, с което Ангел и неговият мотор постигат успехи, е Shell V-Power Racing. Всички посетители на изложението имат възможност да посетят щанда на Shell, където ги очакват забавления и специални подаръци.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *