Skoda направи премиера на новия бюджетен седан Slavia

Днес се състоя премиерата на Skoda Slavia. Това е вторият автомобил, разработен специално за Индия. От компанията намекнаха, че в бъдеще Slavia ще се появи и в други страни. Бюджетният седан е част от пазарната офанзива INDIA 2.0 на SKODA. Slavia ще бъде лансирана в Индия преди края на тази година.

Колата е разработена на базата на специфичната за местния пазар платформа MQB-A0-IN. Skoda Slavia е с размери: дължина 4541 мм, ширина 1752 мм и височина от 1487 мм и междуосие 2651 мм. В оборудването на автомобила ще могат да бъдат включени до 6 предпазни въздушни възглавници, както и редица други системи и технологии за повишаване на безопасността на пътя.


Средноразмерният седан ще се предлага с избор между два TSI бензинови агрегата, в това число базово изпълнение с еднолитров трицилиндров мотор със 115 к.с. и 1.5-литров със 150 к.с. В зависимост от предпочитанията си, клиентите ще могат да избират между шестстепенна ръчна, 6-степенна автоматична трансмисия и 7-степенна роботизирана DSG.

“С новата Skoda Slavia ние даваме старт на следващ етап в нашата INDIA 2.0 продуктова кампания”, коментира Томас Шефер, изпълнителен директор на SKDOA Auto. “След успешното лансиране на Kushaq сега ние навлизаме в друг популярен сегмент с нашия изцяло нов седан. Slavia е перфектно скроена за нуждите на нашите клиенти в Индия и създадена с локализационно ниво от до 95%. Уверени сме, че Slavia и Kushaq ще ни позволят да се възползваме от пълния потенциал на този обещаващ и развиващ се пазар”.