Шумахер има голяма заслуга за успехите на Мерцедес, казва Браун Шумахер има голяма заслуга за успехите на Мерцедес, казва Браун

Бившият спортен директор на Мерцедес Рос Браун смята, че Михаел Шумахер има голяма заслуга за днешните успехи на немския тим във Формула 1. Днес 7-кратният шампион има рожден ден и става на 47 години. Но само най-близките му знаят какво всъщност е състоянието му и дали той изобщо разбира какъв ден е днес вече 2 години след жестокото падане на ски в Алпите, довело до тежки мозъчни наранявания.

Браун и Шуми бяха заедно в Бенетон и Ферари, постигайки огромни успехи. След това те работеха в екипа от Бракли в периода 2010-2012 г. и изградиха основната на сегашната машина за победи в Гран при. Те обаче не можаха да дочакат големите успехи, след като Михаел се отказа след края на 2012 г., а Рос след края на следващата година.

„Да побеждава още беше част от ДНК-то на Михаел, заяви Браун в документален филм за немския канал ARD „2 години по-късно”, отбелязващ годишнината от инцидента на Шуми. – Никой не трябва да подценява това колко много Михаел направи за успеха, на който Мерцедес се радва сега.”

Браун също така, връщайки се назад в кариерата на Михаел, смята, че германецът е един от най-великите пилоти за всички времена: „Той победи в състезания, които реално не можеше да успее да спечели в годините му във Ферари. По мое мнение той правеше това по често, от който и да било друг.”

Смята се, че Рос е един от малкото хора, които са имали възможността да видят Шуми след ски инцидента. Той защитава решението на семейството на пилота да го крие от медиите в сегашното му състояние. „Единият Михаел Шумахер беше един за публиката и медиите, а другият беше за неговият личен живот. Това са две напълно различни личности.”

Браун очаквано не желае да говори подробно за сегашното състояние на Шумахер, но все пак заяви оптимистично: „Михаел минава по път, през който много малко хора са минали преди него. Той е човек, който ни е изненадвал толкова много пъти преди.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *