Segway Apex H2 – концепция за хибриден водороден електрически мотоциклет

В края на 2019 г., след изложението EICMA в Милано ви представихме амбициите и  продуктите на компанията Segway. SEGWAY е придобит от китайския стартъп Ninebot през 2015 г.  Сега те отново продължават да изненадват с уникалните си разработки. Най-новата им двуколесна концепция е Apex H2, задвижвана с водород. По специално Apex H2  е концепцията за хибриден водороден електрически мотоциклет.

Тихо и чисто превозно средство!  Или Segway Apex H2, е концептуалният водороден електрически хибриден мотоциклет. Той ще бъде готов да бъде пуснат за продажба през 2023 г. Дали това е бъдещето на мотоциклетизма?

Забравете какво сте знаели преди за Segway! Тук не се виждат самобалансиращи се двуколесни моторни крайцери. Нито пък пъргави двуколки, щъкащи по градските улици, тротоари и паркове.

Apex H2 е най-новата визия на Ninebot за бъдещите транспортни решения на Segway. С нея те следват първоначалната им концепция за Apex от 2019 г. и с хибриден електро-водороден задвижващ механизъм. Той може да достигне скорост до 150 км/ч.

Машината е с двойни едностранни маховици отпред и отзад, за да му придадат Tron look на плаващи колела, ярки линии и остри ъгли. Apex H2 е толкова научно зареден, колкото и неонов.

Водородът се превръща в използваема електрическа енергия чрез специална горивна клетка, като задвижването може да ви изстреля от 0 до 100 км/ч. за по-малко от четири секунди.  Моторният агрегат ще генерира около 80 к. с. Истинският въпрос обаче е колко дълго може да се захранва с алтернативен източник на енергия от хибридното водородно и електрическо задвижване.

Източникът на гориво става с освобождаването от водородни кутии. Това обаче не е водород. Кутиите за гориво изглеждат бързо сменяеми и могат да дадат отговор на проблемите, които често се появяват при използването на електрически мотоциклети.

Говори се, че на 1 км се изгаря около 1 грам водород. Според специалистите звучи доста добре.

И цената е доста добра. Британските медии съобщават, че машината ще струва около 7800  британски лири. Ако това наистина е цената за закупуване, то това е сериозна конкурентна възможност за бъдеща мобилност.