Сашо Антов е готов с колата си за началото на пистовия шампионат Сашо Антов е готов с колата си за началото на пистовия шампионат

Най после някаква добра новина. Шампионатът на писта или затворен маршрут започва. На сайта на АФБ се появи съобщение, че планираното за 8 и 9 август състезание – писта „Енеос“ ще се състои на предвидените дати. Така следващия уикенд ще има екшън на писта „Дракон“ край Калояново.

Случайно посетихме сервиза на един от основните играчи в серия Спорт – Александър Антов. Решихме да видим дали е готов за новия сезон. Миналата година, след дълга пауза, Сашо се появи с Honda Civic в серия Спорт. От три старта има два подиума – 3-о място в София и 2-о в Бургас. В Стара Загора получи повреда в двигателя и Сашо не завърши.

Сега автомобилът му е напълно готов за новия сезон. На колата е направена цялостна ревизия.

Има ново окачване, спирачна система, предно стъкло, кокпит… За новия сезон Сашо е подготвил и два двигателя. Не му се ще да се получи неприятната ситуация от Стара Загора миналата година.  Остава да се направят динотестове и изпитания на писта. Най-вероятно тестовете в движение ще са на писта „Дракон“ в края на тази или в началото на другата седмица.

В същото време Валентин Антов и Сашо намират време да стегнат карта на малкия Виктор. Той, макар че тази година ще бъде в първи клас, е готов да подкара картинга. Вече има екип и каска, а баща му и дядо Вальо са подготвили машината.

Фамилията Антови е известна в пистовите среди.  Валентин Антов освен многократен първенец на България, стана и вицешампион в сериите „Мир и дружба“ на бившите соцстрани. А-ха да вземе дори титлата, но го прецакаха… българи на родна земя – в Албена. Сашо тръгна по пътя на баща си. Сега Виктор Антон ще поеме по пътя на дядо и татко.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0