Сашо Антов е готов с колата си за началото на пистовия шампионат

Най после някаква добра новина. Шампионатът на писта или затворен маршрут започва. На сайта на АФБ се появи съобщение, че планираното за 8 и 9 август състезание – писта „Енеос“ ще се състои на предвидените дати. Така следващия уикенд ще има екшън на писта „Дракон“ край Калояново.
Случайно посетихме сервиза на един от основните играчи в серия Спорт – Александър Антов. Решихме да видим дали е готов за новия сезон. Миналата година, след дълга пауза, Сашо се появи с Honda Civic в серия Спорт. От три старта има два подиума – 3-о място в София и 2-о в Бургас. В Стара Загора получи повреда в двигателя и Сашо не завърши.

Сега автомобилът му е напълно готов за новия сезон. На колата е направена цялостна ревизия.

Има ново окачване, спирачна система, предно стъкло, кокпит… За новия сезон Сашо е подготвил и два двигателя. Не му се ще да се получи неприятната ситуация от Стара Загора миналата година.  Остава да се направят динотестове и изпитания на писта. Най-вероятно тестовете в движение ще са на писта „Дракон“ в края на тази или в началото на другата седмица.
В същото време Валентин Антов и Сашо намират време да стегнат карта на малкия Виктор. Той, макар че тази година ще бъде в първи клас, е готов да подкара картинга. Вече има екип и каска, а баща му и дядо Вальо са подготвили машината.

Фамилията Антови е известна в пистовите среди.  Валентин Антов освен многократен първенец на България, стана и вицешампион в сериите „Мир и дружба“ на бившите соцстрани. А-ха да вземе дори титлата, но го прецакаха… българи на родна земя – в Албена. Сашо тръгна по пътя на баща си. Сега Виктор Антон ще поеме по пътя на дядо и татко.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.