Салони, нови модели и шампионати с брой 99 на Moto Club

Започнахме и тази година! За списание Moto Club 2019-а е многоочаквана. Първо, защото ще направим брой 100, а второ – ще честваме 10-годишен юбилей. Засега от печат излезе новият брой 99 и е вече в разпространителската мрежа. А на неговите страници можете да видите много интересни модели, къстъми, да посетите първия мотосалон за сезона и да се срещнете с герои от писти и трасета…

Най-радостното е, че започваме с добра новина от българския пазар на нови мотоциклети. Прехвърлихме 1000 броя на продадените машини, а коя марки са лидери в отделните категории, ще научите от списанието. И след като сме на родна вълна, то ви разказваме за предстоящото мотоциклетно изложение Moto Expo 2019, което ще бъде от 10 до 14 април в зала „Асикс Арена“ (бивша зала „Фестивална“). Там ще участват почти всички фирми, вносителки на мотоциклети, екипировка, аксесоари, резервни части, гуми и масла. И тъй като сме още на родна вълна, ви запознаваме една нова марка, която се появява на нашия пазар – Benelli и с един от моделите, които ще дебютират на споменатото изложение – Leoncino. Третата чисто нашенска тема е за двама къстъм майстори и от Варна, които направиха интересен мотор, наречен Primo.

Като сме на къстъм вълна, то разказваме за един японски мотор BMW. Не, няма грешка! Японско ателие преработи баварски мотор и то боксер. А как, ще разберете от списанието. Първото изложение за годината – Motor Bike Expo 2019 беше във Верона. Там също имаше много къстъми, но и много нови машини, а забавленията за рекордния брой посетители бяха в изобилие. Сред тях бе и новият супербърз и зъл бегач от Борго Панигале – Ducati Panigale V4 R, който представяме.

Сигурно сте чували и за един български пилот – Иван Грозев, по-известен като Доксата. Той прави Академия за мотоциклетисти, а първият „звънец на школото“ ще бие през април. До тогава нашият пътешественик д-р Светослав Дойчинов ще е навъртял поне 2-3 хиляди километра, а в новия брой ни разказва за пътуването си до приказния град Котор в Черна гора.

Не са заправени и спортистите. Специално внимание както винаги отделяме за героите от пясъците и дюните на рали Дакар. В същото време, точно когато броят ще бъде на пазара, най-бързите пилоти MotoGP ще излязат на пистата за първите си тестове. Другите, от WorldSBK пък се готвят са първия си старт в Австралия. А по традиции поместваме календара на световните, балканските и националните шампионати в отделните дисциплини.

Е, вижте колко интересни неща ви предлагаме! Приятно четене!

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *