Роси и Винялес не съжаляват за избора си на гуми в Австрия

Двамата заводски пилоти на Yamaha Маверик Винялес и Валентино Роси заявиха, че не съжаляват за избора си на твърда задна гума за Гран При на Австрия. По думите на Валентино състезанието е било много трудно и за двамата и шестото и седмото са били максимумът.
„Беше много трудно състезание за мен и Маверик, за целия отбор. Очаквахме, надявахме се да бъдем по-бързи и по-силни, коментира Доктора. – Не съжаляваме за избора си на гуми, нито за настройките на машината, защото в първите обиколки аз бях много бърз.
Твърдите гуми бяха правилната опция за нас, но в хода на състезанието започнаха да се разпадат. Трябваше да забавя и мотоциклетът стана много труден за управление. Не крия, че допуснах и една груба грешка.“
Валентино допълни, че двата конструктора, които окупираха първите места – Ducati и Honda – не оказват по принцип толкова голямо натоварване върху задната гума в сравнение с Yamaha. По думите на Винялес проблемът е наблюдаван и преди, и не се дължи на гумите на Michelin, а в самия мотоциклет.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.