Repsol и Honda подновяват своя съюзи в тима за триал

Двете компании, които заедно взеха 36 световни титли от 2004 г. насам, решиха да удължат споразумението си за още един сезон.

Връзката между Repsol и Honda в световния шампионат по триал ще продължи до края на 2022 г.. Така най-успешното партньорство в дисциплината триал ще бъде общо в 19 поредни сезона. Спортният и технологичен съюз между Repsol и Honda датира от 2004 г. и е събрал общо 36 световни титли, които са спечелени от Тони Боу, Такахиса Фуджинами и Лая Санс.

В един от най-разпознаваемите съюзи в международния моторспорт, испанската енергийна компания за първи път украси японския заводски отбор Honda със своите цветове в мотоциклетната Гран При през 1995 г. След това премина и в дисциплината триал през 2004 г. Същият сезон, дуетът Такашиса Фуджинами и Дъг Лампкин, взеха съответно титлата и второто място, а Лая Санс спечели короната при жените. От тогава,  благодарение на идването на Тони Боу в отбора през 2007 г., Repsol Honda жграбна общо 36 крони. Това е  един от най-впечатляващите подвизи, постигнати някога в историята на спорта.

Освен това изследователският център Repsol Technology Lab през последните години снабдява пробния екип с гориво всеки сезон. Бензинът, напълно съвместим със стандартите на ФИМ, е разработен и произведен в отдела за смесване на гориво на Tech Lab, намиращ се в Мостолес (Мадрид). След като горивото се приготви в своите 50-литрови варели, то се изпраща на Honda за разпределение при всяко състезание. Използва се логистична система, която осигурява пълна и поверителност. Repsol обикновено произвежда около 1500 литра гориво и около 500 литра масло годишно за отбора по триал.