Разкриха нови детайли около шампионата на MotoE

Нови детайли около електрическия шампионат FIM Enel MotoE бяха разкрити по време на втория брифинг на представителите на отборите, които ще участват в него. Първенството ще започне през 2019 г. Първата среща беше в Катар през март, а втората сега на Муджело в уикенда за Гран при на Италия в MotoGP.
На нея присъстваха изпълнителният директор на шампионата Николас Губер, както и представителите на Dorna: управляващият директор Пол Сераканта, технологичният директор Корадо Чекинели, спортният мениджър Карлос Еспелета и Майк Тримби.
По време на срещата стана ясно, че към шампионата ще се присъедини екипът на Ajo Motorsport. Потвърждение за участие вече направиха Tech 3 Racing, LCR Team, Marc VDS Racing Team, Pramac Racing, Angel Nieto Team, Esponsorama Avintia Racing, Gresini Racing, Pons Racing, Dynavolt Intact GP и SIC58 Squadra Corse.
Отборите от MotoGP ще имат по двама пилоти в отборите си, докато тези от Moto2 и Moto3 ще имат само по един. По време на дискусията е бил обсъждан и формата на състезателните уикенди. Стигнало се е до съгласие за 2 свободни тренировки по 30 минути в петък, а в събота ще има квалификация. Състезанието е планирано за неделя след загряващите тренировките в MotoGP, Moto2 и Moto3.
Първият официален тест ще бъде през ноември тази година на пистата Херес. Бил е определен и броят на комплектите гуми от официалния доставчик Мишлен. На тимовете ще е позволено да използват 4 предни и 5 задни гуми от типа слик, както и 3 предни и 4 задни гуми за дъжд. За всеки уикенда ще има само по една спецификация.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.