Range Rover отбелязва 50 години на иновации с новия Fifty

Днес Range Rover отбелязва 50 години на иновации, усъвършенстване и несравними офроуд способности с представянето на новия Range Rover Fifty.
Първият луксозен всъдеход излиза на пазара на 17 юни 1970 г.  За пет десетилетия Range Rover се превръща в част от семейството на най-желаните и способни премиум автомобили. Комбинацията от дизайнерски и инженерни иновации гарантира мястото му като еталон за всички луксозни SUV-та.
За 50 години Range Rover получава редица световни отличия и извършва множество впечатляващи подвизи. Този модел става първият SUV, който разполага с постоянна 4WD система още от своето излизане за първи път на пазара. През 1989 г. става първият в света 4×4, оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS).
По-късно, през 1992 г., автомобилът става пионер в оборудването с електронно управление на газта (ETC) и въздушно окачване с електронно управление. Това гарантира, че динамичното усещане при шофиране на Range Rover е  добро както на пътя, така и извън него.

През 2012 г. последното поколение Range Rover става първият в света SUV с изцяло алуминиева лека конструкция, правейки модела по-лек, по-силен и по-ефективен.

Моделът е преминал успешно през прословутата Дариенска празнина. Той е и първият автомобил, който е показван някога в Лувъра в Париж. Печелил е рали Париж-Дакар два пъти. Нито един друг всъдеход не съчетава по този начин нивата на лукс, комфорт и изисканост с офроуд способности и динамични характеристики на пътя като Range Rover.

Със своя отличителен обтекаем покрив, непрекъсната средна линия и нисък графичен акцент, Range Rover все още може да проследи корените си до оригиналния модел от 1970 г. В своята златна годишнина Императорът все още е един от най-ефективните, свързани, луксозни и способни автомобили досега.

За да отбележи 50-тата годишнина на иконичния автомобил, лимитираната серия Range Rover Fifty ще бъде ограничена до само 1 970 автомобила в световен мащаб, подобно на годината, в която е пуснат първият модел Range Rover.

Подобно на луксозния Autobiography, Range Rover Fifty разполага с редица индивидуални екстериорни акценти в цвят Auric Atlas. Има 22-инчови джанти с два уникални дизайна. Емблемата включва надпис „Fifty“, създаден лично от професор Гери Макговърн – главен творчески директор на Land Rover. Надписът ще бъде разположен на страничните отвори на автомобила. Ексклузивни детайли могат да бъдат открити в целия интериор, включително и текста „1 от 1970“.

Range Rover Fifty ще се предлага както със стандартна база, така и с дълга база. Клиентите могат да избират от четири внимателно подбрани цвята – Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba и Santorini Black.

Отделът Special Vehicles Operations на Land Rover ще предложат и строго ограничен брой модели Range Rover Fifty в един от трите цвята, възпроизведени от оригиналната палитра на първия модел – Tuscan Blue, Bahama Gold и Davos White.

Юбилейният модел ще се предлага с гама от опции за задвижване – бензин, дизел и дори хибридна P400e версия.
Четвърто поколение с над милион продадени броя от началото досега, Range Rover остава върховният израз на лукса. Безпогрешният, усъвършенстван дизайн и водещите в класа възможности за управление на всякакви терени гарантират, че Range Rover е също толкова актуален, колкото и през 1970 г.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.