Първото в Европа кино за мотористи откриват на бул. “Черни връх” Първото в Европа кино за мотористи откриват на бул. “Черни връх”

След като автокината станаха популярни, заради ситуацията с пандемията, дойде ред и на първото у нас Мотокино. То ще посрещна любителите на адреналина с екран с размери 5 на 8 метра, звук от мощни тон-колони и радио-предавател на честота 90.5 Fm, за да е достъпен и през радиоприемниците на моторите.

Идеята се появи, когато бе определено заглавието на филма, с което бе открито мотокиното. Това е документалният филм „Рокендрол“ на режисьора Борислав Колев. Той е за българските рок банди от края на 80-те и 90-те години. Това обясни пред Радио София един от организаторите – Ники Станчев, режисьор, продуцент и сценарист.

Оказало се, че това не само е нов проект за България, а и за цяла Европа.

Историята на киното за мотоциклети в световен мащаб ни връща в далечната 1954 г. В град Тейлър, щата Мичиган, САЩ, се открива първото моторно кино в света. Казва се Джоли Роджър Драйв Ин и съществува до 1990 г.

“Ние  правим нещо като мото събор и прожекция на филм. На сцената като водещи ще се качат рок звезди и ще има малка концертна част“, изкушава още Ники Станчев.

Мотокиното ще се прави един път месечно за почитателите на машините на две колела.  Мястото е в София, на бул. “Черни Връх” 47, на паркинга на бившия завод “Витоша”.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *