Първи тестове на мотоциклета AMB 001 на Aston Martin и Brough Superior

Мотоциклетът AMB 001 от Aston Martin и Brough Superior направи тестове на пистата в По-Арнос във Франция. С това бе дадена цялостната програма за изпитания.
Проектиран и проектиран за състезателната писта, AMB 001 е строго лимитиран, до само 100 бройки. Първите доставки трябва да бъдат изпълнени в края на тази година. Миналата година на изложението EICMA в Милано това бе един от най-интересните експонати.  За него писахме и в списание Moto Club.

Оцветен в схемата на Aston Martin Camo, тестовото „муле“ AMB 001 завърши първите изпитания успешно.


Изпълнителният вицепрезидент и креативен шеф на Aston Martin Марек Райхман каза: „Успяхме да постигнем огромен напредък в развитието на AMB 001. Въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени всички. Този специален мотоциклет е подобен на нашите автомобили. Той е резултат от красив дизайн, споен с модерна технология за производство на мотоциклети. С него всеки колекционер ще се гордее. Радваме се да видим какъв напредък е постигна. Очакваме с нетърпение момента, в който ще започне производството на тази зашеметяваща машина. ”

Тестването на прототипи е една от най-важните части на процеса на разработка. С тестовия мотоциклет, екипът ще може да валидира геометрията на шасито, ергономичността и динамичното поведение.

По същия начин, по който инженерите по динамика на автомобилите на Aston Martin могат да „четат“. Така тестовият мотоциклетист на Brough Superior се връща във всички области на ефективността. Това е от цялостното динамично усещане на мотора до подробности относно влизането в завоите, спирането, ускорениеи др.
Главният изпълнителен директор на Brough – Тиери Анриет, каза: „Една от ключовите конструктивни характеристики на AMB 001 е алуминиевото ребро. То минава по цялата дължина на резервоара от карбон, под седлото и излиза в задната част. Тялото, което държи реброто и поддържа седлото, е една от областите, в които се призовахме на познания на Mecano ID. Те се присъединиха към проекта. Приложиха своя специализиран опит в астронавтиката за карбона. Той е свързан с качеството на изключителния AMB 001.

Докато фокусът на изпитванията на пистата е насочен към шасито, тестването на двигателя се извършва паралелно.

Така се опростява процеса на разработка. AMB 001 може да се похвали с турбо двигател с мощност 180 к.с. Той е уникален в мотоциклетната индустрия за сериен байк. Турбо пакетът включва и интеркулер. Този впечатляващ радиатор с широк всмукателен колектор, придава на V-twin външен вид на двигател от суперкар.
След като тестването приключи, AMB 001 ще влезе в производство тази есен във фабриката Brough Superior в Тулуза, Франция. Ще бъдат направени само 100 бройки. Цената също си я бива 108 000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.